Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Kopić uoči Istre 1961: "Veliki broj utakmica usmjerili smo i riješili u 1. poluvremenu. Ne može uvijek jer i suparnika se nešto pita..." (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 14.04.22. | 17:36

Trener Dinama najavio susret 31.kola, Plavima na Maksimir stiže Istra 1961.

Izvanredno, zbog blagdana Uskrsa, 31.kolo 1.HNL izgledat će nešto drugačije od onoga na što smo navikli. Umjesto standardnog formata petak-subota-nedjelja, ovog vikenda svih pet utakmica bit će odigrano u petak, odnosno subotu kako bi igrači bili slobodni za blagdan. U takvoj situaciji, oghrabreni slavljen na Rujevici, Dinamo je, sa Željkom Kopićem na čelu, održao pressicu za novinare ususret utakmice protiv Istre 1961 koja je na rasporedu sutra od 18 sati na Maksimiru.

Ovako kasno u prvenstvu, mjesta za kiks više nema. Novinare je stoga zanimalo koliko je ovih pet dana do novog izazova i ogleda protiv Istre bilo dovoljno za osvježenje i samu pripremu?

“Svaki derbi ima svoje značenje i jasno je da su emocije jake, da je velika fizička, emocionalna i psihološka potrošnja. Imali smo dovoljno vremena dobro se regenerirati. Osim toga, sve je lakše kad na gostovanju osvojiš tri vrlo bitna boda, to utječe na okruženje i atmosferu” istaknuo je Kopić.

Inače, utakmica protiv Istre 1961 smjestila se između dvaju derbija, onog na Rujevici koji je Dinamo apsolvirao preokretom i pobjedom te predstojećeg gostovanja kod Hajduka u srijedu u ranije odgođenom dvoboju prvenstva.. Koliko je baš to možda svojevrsna psihološka zamka i kako skrenuti misli s ovih derbija i usmjeriti ih ka Istri?

“Nama je doista fokus na prvu sljedeću utakmicu, dakle na Istru 1961. O Hajduku ćemo razmišljati tek nakon toga. Rijeku smo analizirali, arhivirali i okrenuli se Istri. Kompletna naša koncentracija usmjerena je na tu utakmicu.”

Iako je Dinamo sjajno preokrenuo zaostatak protiv Rijeke i u konačnici slavio, problema ima. Dinamo često ulazi loše, čak i nezainteresirano u utakmice.

“Tijekom sezone, recimo od trenutka kad sam preuzeo momčad, zabili smo rani gol protiv West Ham Uniteda u Londonu, nakon toga protiv Slavena Belupa u prvih pola sata postigli tri pogotka, veliki broj utakmica usmjerili smo i riješili u prvom poluvremenu. Ne možeš uvijek očekivati da će sve ići takvim smjerom, i suparnika se nešto pita... U konačnici, igra se 90 i nešto minuta. Naravno da svi želimo da od prve minute budemo pravi, kvalitetni, da dominiramo... Tako radimo i tako se pripremamo. U zadnje dvije utakmice u prvom poluvremenu nismo bili na razini koju smo htjeli. Čak bih rekao da se u zadnjem dvoboju u Rijeci to ne odnosi na kompletno prvo poluvrijeme nego na nekih prvih 15, 20 minuta. U tom smo se razdoblju malo tražili, ali već nakon toga smo imali veliku priliku za gol. Kako je utakmica tekla, dizali smo se u kvaliteti. U drugom smo dijelu bili bolji. Kažem, bitno nam je da u svih tih 90 minuta uhvatimo što veći broj kvalitetnih akcija, da budemo koncentrirani, stabilni u defenzivi i opasni prema naprijed, a to će nam u konačnici donijeti i pravi rezultat."

Istra je jesenas već osvojila bod u utakmici na Maksimiru, a ni kasnija dva međusobna ogleda u Puli u kojima je Dinamo pobijedio ostavili su dojam da se Plavi gotovo u pravilu muče protiv Puljana. U zadnjih pet utakmica Puljani imaju samo jedan poraz, i to protiv Rijeke.

“Ponavljam se ako kažem da sve momčadi imaju kvalitetu, da svakoj utakmici moraš pristupiti maksimalno spreman. Istra dobro funkcionira, imaju određenu kvalitetu. Dinamu nikad u Puli nije lagano igrati i baš zato nam je tih šest bodova koje smo ondje osvojili iznimno bitno. Onaj remi iz Maksimira u početku sezone je opomena i nešto o čemu moramo voditi računa u pripremi utakmice i nešto što nam nalaže da od prve sekunde budemo na pravoj razini.

Kakve su novosti oko sastava? Znamo da će zbog žutih kartona izostati Komnen Andrić, kakvo je stanje s ozlijeđenima ili eventualnim umorom i poštedama s obzirom na to da nekima prijeti i treći žuti karton?

“I dalje nam nisu na raspolaganju Luka Menalo, Marko Bulat, Dino Perić, Daniel Štefulj, ali sigurno je dobra vijest što se u kadar vraća Luka Ivanušec. Rekli smo, dakle, da zbog žutih kartona nema Andrića. Što se tiče samog sastava, odredit ćemo ga na sam dan utakmic” dodao je trener Modrih.

 1.HNL, 31. kolo

Petak, 15. travnja

Dinamo – Istra 1961 18.00

Hajduk – Gorica 20.05

Subota, 16. travnja

Šibenik – Slaven Belupo 15.00

Osijek – Hrvatski dragovoljac 17.05

Lokomotiva – Rijeka 19.10

 


 


Tagovi

Dinamo ZagrebIstra 1961Željko KopićHNL

Ostale Vijesti