Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Kopić: Ova pobjeda donijela nam je veći 'benefit' za Osijek od umora kojeg ovakva utakmica sa sobom nosi

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 24.02.22. | 21:31

Trener Dinama i strijelac jedinog pogotka na susretu prokomentirali pobjedu Dinama protiv Seville

Nakon izjava Marka Tolića i Ivana Rakitića, pred kamere su stali i ostali akteri Dinamove minimalne pobjede nad Sevillom. Prolaz ipak ide Španjolcima, ali čini se da su igrači i trener složni kako je Dinamo danas puno pokazao. Trener Kopić je imao pune riječi vale za svoju ekipu, ali to je i očekivano, ne pobjeđuje se Sevilla svaki dan…

“Nedostajao je jedan pogodak. Samo bi naglasio kako sam zadovoljan i pohvalio sve igrače, što se tiče intenziteta, energije, htjenja da se ide naprijed. Kad pogledam ove dvije utakmice, odlučilo je onih par minuta u Španjolskoj. Mogu biti zadovoljan sa svima koji su danas nastupili, rekao je Kopić, a to je ponovio i na kasnijoj konferenciji za medije te je naglasio osjeća li tugu ili sreću nakon ovakve 'pirove' pobjede:

"Naravno da moraš biti zadovoljan nastupom i pobjedom, ali postoji i taj dio koji te sputava da osjetiš zadovoljstvo. Svaka ovakva utakmica daje ti potvrdu da možeš. Sevilla je držala posjed, no nismo se odlučili na defenzivni već ofenzivni gard. S takvim gardom ekipa raste".

Čini se da su ta dva pogotka lajtmotiv ovog dvomeča. Brza dva gola Španjolaca krajem prvog poluvremena na Pizjuanu su se pokazali ključnima za Sevillin prolaz dalje. Dinamo je pak na Maksimiru pokazao jedno drugo lice, ono koje je bilo na rubu prolaska protiv izravnog konkurenta Real Madridu za prvaka Španjolske.

“Naravno da ne možeš izdominirati na svim pozicijama u kojima želiš. Falio nam je segment igre prelaska lopte u posljednju trećinu igrališta, to nas je kočilo i u Sevilli.”

No, ovakva utakmica sa sobom donosi i veliku potrošnju. "To će nam biti otegotni faktor za nedjelju, ali je ova utakmica ipak donijela puno veći benefit - dokaz da možemo".

Novinare je zanimalo i kako se Dinamo pripremao za susret i kako to da su se odlučili na riskantnu taktiku visokog pritiska na tehnički sjajne potkovane Španjolce.

“Sevilla ima te dvije varijante kako možete igrati protiv njih. Ili s više igrača iza pa se branite uz suficit, ili pak visoki presing koji puno troši igrače. Čim smo se mi malo spustili oni su zagospodarili terenom. Promjenu smo tražili zamjenama koje nas jesu podigle i u konačnici nam donijele pogodak. Mislim da smo izdominirali utakmicu nakon pogotka Oršića i mogu biti itekako zadovoljan igrom svoje momčadi.”

Dinamo je danas zbog ozljeda dao priliku i nekim igračima koje ne vidimo često ove sezone na terenu. Je li Dinamo s ovom utakmicom dobio novi izbor na klupi?

“Nisam dobio izbor, ja ga već imam. Sevilla je za nas bio taj prvi proljetni blok s europskom utakmicom. Prije toga smo imali tri tjedna zaredom HNL. Imam sjajne igrače koji naporno treniraju, zaslužili su dobiti priliku danas. Izuzetno sam zadovoljan s pristupom svih igrača koji su igrali i koji su ušli s klupe. Pokazali su nadarenost i želju za igranjem. Danas su bili izvanredni, donijeli su intenzitet i okomitost prema naprijed. Najsretniji bih bio kada bih svaku utakmicu svima mogao dati priliku, ali to tako ne ide”.

Mnoge je iznenadilo postavljanje Marka Tolića od prve minute, tek drugi put u aktualnoj sezoni..

"Falio nam je tip igrača poput Ivanušeca koji će oplemeniti igru prema naprijed. Dvoumio sam se između njega i Marka Bulata. Tolić svakako ima kvalitetu, zna primiti loptu, usmjeriti je prema naprijed. U nastavku je energetski pao i zato sam ga zamijenio, no odigrao je jako dobru utakmicu", rekao je Kopić na presici.

Nakon utakmice izjavu je dao i Josip Mišić..

 “Izmiješani osjećaji. Pobijediš jednu takvu ekipu pa je normalno da ostaje žal što ne idemo dalje. Gledajući obje utakmice, mislim, da smo zasluzili puno više.”

Također, Mišić dijeli Kopićev stav da je prolaz odlučen na Pizjuanu u tih nekoliko minuta susreta kada je Sevilla zabila dva brza pogotka.

“Prevagnule su te tri, četiri minute prvog poluvremena u Španjolskoj. Ipak, skupili smo glave, odigrali sjajnu utakmicu, ali nismo prošli dalje.”

Plave sada čeka HNL i veliki derbi u Gradskom vrtu protiv Osijeka. Plavi nisu odigrali baš najbolje protiv Lokomotive, je li ovo znak boljih igara u HNL-u?

“Sigurno je da će nam nakon onakve utakmice protiv Lokomotive ovakva predstava dati samopouzdanja.”

Izjavu nakon susreta je dao i strijelac jedinog pogotka na utakmici Mislav Oršić. Dinamov europski as je ostao vidno utučen, ali nije se libio biti kritičan prema svojoj igri.

“Ne zna sto bi rekao, pobijedili jesmo, ali nije bilo dovoljno. Bili smo dobri, čak i bolji nego u Sevilli. Drugo pobluvrijeme je bilo okej, mislili smo da će ih gol pokolebati, ali nismo uspjeli zabiti i to je to. Moram reći da smo danas bili bez Ademija i Ivanušeca. Isto tako, čini se da je sve bilo odlučeno krajem prvog poluvremena u Sevilli kada smo primili dva brza gola.”

A uz trenera Kopića na konferenciji za medije sjedio je i Josip Šutalo:

"Ušli smo u utakmicu čvrsto, s vjerom da možemo pobijediti. Ostaje žal za lakim golovima koje smo primili u Sevilli. Cijela ekipa bacila se na glavu, ovo nam mora biti odličan put za dalje. Svi smo odigrali odlično. Oršić je ponovno zabio? O njemu je već sve izgovoreno", rekao je Šutalo, a na to se nadovezao Kopić:

"Mislim da ga uopće još nisam vadio. On daje nevjerojatnu količinu energije. On je ponos svih nas. Ponosni smo jer je ostao s nama"

 

 


Tagovi

Dinamo ZagrebSevillaEuropska ligaMislav OršićJosip MišićŽeljko Kopić

Ostale Vijesti