Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Kopić: "Kad se podvuče crta zaslužili smo tri boda, pohvalio bih Baturinu, a sad idemo po sve i u Rijeku" (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 03.04.22. | 20:26

Trener Dinama je otkrio da zbog lakše ozljede nije igrao Lauritsen, a da se Ademi u subotu žalio na virozu

Željko Kopić je odahnuo, da nije nadmudrio svog kolegu Dragana Tadića teško bi se živjelo u Maksimiru tjedan uoči Rujevice. No, nije treneru Dinamovih nogometaša bilo lako, morao je slagati momčad razmišljajući o umornima, ozlijeđenina, kartoniranima, rekonvalescentima... I osvojiti sva tri boda!

„Imali smo određenih problema, da. Ulazak u utakmicu nije bio pravi, Dragovoljac nam je stvorio nekoliko prilika. Spor nam je bio protok lopte, a reakcija po izgubljenokj lopti nekvalitetna i to je otvorilo prostor za kontranapade suparniku. U drugoj polovici prvog poluvremena smo se stabilizirali, a u drugom poluvremenu bili puno kvalitetniji, ušli smo odlučnije, zabili odmah taj prvi gol, dominirali i u konačnici zaslužili ta tri boda“, sažeo je svoje viđenje sraza s Hrvatskim dragovoljcem Kopić.

Dinamo je igrao u šarolikoj postavi gdje nisu svi igrači bili na svojim idealnim pozicijama, no uspio je sačuvati svoju mrežu netaknutom protiv ambicioznog mladog suparnika, po svemu sudeći budćeg drugoligaša, koji do kraja sezone, da se tako izrazimo, igra samo za slavu.

„HD svi promatraju samo kao posljendnjeplasiranu momčad na ljestvici, a zadnje utakmice što igraju izgledaju dobro i opasni su u protunapadima. Mi u tom dijelu nismo bili pravi u uvodu utakmice. Zbo tog prvog poluvremena ne mogu biti u potpunosti zadovoljan, ali u konačnici, kad se podvuče crta, zabili smo ta dva gola, osvojili nova tri boda i idemo dalje“.

Što se problema sa sastavom, Kopić je rekao:

„Morali smo vagati. Šutalo je bio jako opterećen u zadnje vrijeme, odigrao je i obje utakmice za mladu reprezentaciju, odlučili smo ga rasteretiti, Franjića isto tako izvadili iz igre. Lauritsen i Menalo imaju manje zdravstvene probleme, vjerujem da će za nekoliko dana biti OK. Ademi se u subotu žalio na virozu... Što je tu je, sve su to igrači Dinama, svi koji su istrčali dali su sve od sebe, a pohvalio bih Martina Baturinu koji je ponovno jako dobro reagirao pri ulasku, zadovoljan sam s njim. Bilo je i puno dobrih stvari u ovoj utakmici“.

Baturina umjesto Tolića. @PixsellBaturina umjesto Tolića. @Pixsell

Slijedi Rijeka, u nedjelju 10. travnja u 20 sati na Rujevici. Lani je Dinamo baš tamo matematički osigurao naslov, u velikom stilu, pobjedom 5:1.

„Moramo odraditi dobar tjedan i ići na Rujevicu maksimalno spremni, napraviti sve da dođemo tamo do nova tri boda“, poručio je trener Modrih.




Tagovi

GNK DinamoŽeljko KopićDinamo ZagrebHrvatski dragovoljac

Ostale Vijesti