Goran Tomić, Željko Kopić @Pixsell
Goran Tomić, Željko Kopić @Pixsell

Kopić: Isplatilo nam se preuzimanje rizika; Tomić: Morali smo zabiti za 2:0

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 10.04.22. | 22:34

Dvojica trenera dala su svoje viđenje utakmice na Rujevici

Znao je Željko Kopić da mu puno toga ovisi o ishodu ove utakmice. I zato nije želio čekati do poluvremena i skrivati karte, nego je već i prije kraja prvog dijela promijenio sustav igre. I na koncu mu se to sve isplatilo. Pobjedom si je kupio mir. Ali utakmica je bila daleko od jednostavne za stratega Zagrepčana.

„Nismo ni očekivali da će biti jednostavno, bila je ovo bespoštedna borba i čestitam igračima na vjeri do kraja. Došli smo po tri boda, ali nam ulazak nije bio dobar. Nismo uspijevali doći do posjeda, nismo bili blizu igrača. Sterilni smo bili. Ovo s Bočkajem i Oršićem na krilima nam je bila B varijanta, da raširimo teren i krajem prvog poluvremena smo se na to odlučili i zaigrali smo bolje. U poluvremenu smo dogovorili da nastavimo tako i dalje, napravili smo i neke promjene da budemo ofenzivniji i to nam se isplatilo“, rekao je Kopić nakon utakmice.

Pojasnio je i zašto se odlučio na promjenu sustav igre.

„Imali smo veći broj ofenzivnih igrača na terenu u drugom dijelu i koji mogu donijeti kvalitetu u zadnjoj trećini terena. Rijeka je i energetski pala u nastavku, znali smo da nam ne mogu više toliko zaprijetiti iz kontre. Pronašli smo balans između ofenzivne igre i sprječavanja kontranapada i zato dajem pohvale Šutalu i Theophileu. Preuzimanjem rizika smo počeli dolaziti u prilike. Nama u igri nedostaje Ivanušec, nedostajao nam je i Ademi, a Emreli pokazuje da posjeduje kvalitetu. Ali nije se lagano odmah nametnuti. Nosimo se s dobrim i manje dobrim stvarima i moram biti zadovoljan zbog ove pobjede“.

Kopić je dodao i kako ne misli da je Rijeka ispala iz utrke za naslovom.

„Ne gledam to na taj način. Ima još puno do kraja. Mi moramo biti pravi, na pravoj razini i kada se podvuče crta osvojiti naslov“.

Njegov kolega Goran Tomić, realno je sagledao utakmicu, a istaknuo je kako je zadovoljan igrom koju ej njegova momčad prezentirala.

„Odigrali smo jako dobru utakmicu, osobito u prvom poluvremenu. Imali smo vodstvo, limitirali smo Dinamo u njihovim prilikama i s igrom sam zadovoljan. U drugom dijelu nas je Dinamo stisnuo, ali mi smo imali svoje prilike kod 1:0 i da smo zabili, utakmica bi otišla u drugom smjeru. Dinamo je navalio svim snagama i dva gola su plod njihove kvalitete“.

Tomić žali za propuštenim prilikama kod 1:0.

„Trebali smo zabiti taj drugi gol kada je Dinamo krenuo igrati sasvim otvoreno. Nedostajalo nam je dinamičnih veznih igrača. Pavičić je ozlijeđen, Vučkić se isto na treningu ozlijedio, ali ovi igrači su dali svoj maksimum“.

A na pitanje o lovu na naslov, Tomić znakovito nije želio direktno odgovoriti.

„Mi se pripremamo za prvu iduću utakmicu, imamo još toga za pokazati, a i u igri smo i za trofej Kupa. Nogomet je danas bio dobar“.


 


Tagovi

HNLHNK RijekaDinamo ZagrebŽeljko KopićGoran Tomić

Ostale Vijesti