Reuters
Reuters

Konferencijska liga: Fiorentina jedina 'sigurna', tri preostala para na 'nož'

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.04.23. | 08:56

Danas ćemo saznati polufinaliste drugog izdanja Konferencijske lige.

Nekako u sjeni uzvratnih susreta četvrtfinala Lige prvaka i Europske lige, danas su na rasporedu i uzvratne utakmice četvrtfinala Konferencijske lige. Za nas najzanimljiviji susret odigrat će se u Firenzi, s početkom u 4:1. Fiorentina Josipa Brekala je 4:1 pobjedom u Poznanu praktički osigurala plasman u polufinale. Pred Lechom, za kojeg nastupa Antonio Milić sada je nemoguća misija nadoknađivanja tri gola zaostatka na Artemiju Franchiju.

Ne samo što Lech mora nadoknaditi tri gola zaostatka, već se Fiorentina nalazi u fenomenalnoj formi. Posljednji poraz upisali su 12. veljače od Juventusa. Od tada su upisali 14 utakmica bez poraza u kojima su zabilježili čak 11 pobjeda. Josip Brekalo u prvoj utakmici odigrao je 84. minute, a nadamo se da ćemo ga u početnoj postavi vidjeti i večeras. Antonio Milić je pak nezamjenjiv u udarnoj momčadi prvaka Poljske.

Dok je ishod para Fiorentina - Lech prilično izvjestan, u preostala tri dvoboja sve je otvoreno. Najbolju startnu poziciju pred uzvrat ima Anderlecht koji je u prvoj utakmici svladao AZ Alkmaar s 2:0, koji je u prošlom prvenstvenom kolu svladao Fortunu Sittard i tako prekinuo seriju od četiri utakmice u kojima su upisali samo jedan remi i tri poraza. Anderlecht pak igra očajnu sezonu, u prvenstvu je 10., a prije četiri dana u prvenstvu je teško stradao od Genka 2:5 i upisao 13. poraz sezone. Samim time, prednost belgijske momčadi od 2:0 nije garancija prolaska u polufinale...

Preostale dvije utakmice još su neizvjesnije. Nice i Basel igraju u Francuskoj nakon što je prva utakmica završila rezultatom 2:2. Dva gola za Basel zabio je Amdouni, a dva za Nicu Nigerijac Moffi. Obje momčadi već neko vrijeme nisu slavile. Nica više od mjesec dana (pet utakmica je bez trijumfa), a Basel 20 dana (četiri utakmice bez pobjede). Basel u prvenstvu Švbicarske drži šesto mjesto s 22 boda manje od Young Boysa, dok je Nica deveta u Francuskoj. Prolaskom u polufinale obje momčadi bi si djelomično 'spasile' sezonu.

Za kraj, ispratit ćemo dvoboj između West Hama i Genta u Londonu. Domaćini u utakmicu ulaze kao veliki favoriti, nakon što je dvoboj u Belgiji završio rezultatom 1:1, a onda su otkinuli i dva boda vodećoj momčadi Premier lige, Arsenalu. Prednost Genta mogla bi biti činjenica da se West Ham ove sezone grčeviti bori za ostanak, a Gent ne može do naslova u prvenstvu Belgije te bi mogli očekivati nešto 'ležerniji' pristup Moyesove momčadi.

Dvoboji u Alkmaaru i Firenzi igraju se s početkom u 18.45, a utakmice u Nici i Londonu u 21.00. Izvještaj s istih pronađite na Germanijaku. (nr)



Tagovi

Konferencijska ligaFiorentinaLech PoznanJosip BrekaloAntonio Milić

Ostale Vijesti