MICHAEL REGAN/Action Images
MICHAEL REGAN/Action Images

Konačno potvrđeno: Aguero napušta City!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 21:49

Najbolji strijelac kluba u povijesti nakon 10 godina odlazi s Etihada.

Sergio Aguero od ljeta više neće biti igrač Manchester Cityja, potvrdio je to klub na službenim stranicama.

Argentinskom napadaču ugovor istječe na kraju sezone, a već neko vrijeme se špekuliralo kako se neće dogovarati nastavak suradnja tako da ova vijest nije iznenađenje, ali je sad dobila službenu potvrdu.

Kun Aguero je na Etihad stigao u ljeto 2011. godine, a za Građane je do sad upisao 384 utakmice i zabio 257 golova s čime se upisao u klupske almanahe kao najbolji strijelac u povijesti srušivši 78-godišnji rekord Erica Brooka. Rekorder je lige s 12 hat-trickova te će zasigurno ostati upamćen kao jedan od najboljih strijelaca i stranaca na Otoku. S klubom je osvojio četiri Premier lige, pet Liga kupova, tri Super kupa te FA Kup.

„Sergijev doprinos Manchester Cityju zadnjih 10 godina je neprocijenjiv. Njegova ostavština bit će urezana u sjećanja svih koji vole klub, a vjerojatno i onih koji jednostavno vole nogomet“, izjavio je predsjednik City Football Groupa Khaldoon Al Mubarak.

„Veliko mi je zadovoljstvo najaviti da ćemo naručiti izradu kipa Sergija koji će živjeti na stadionu Etihadu uz one u izgradnji Davida Silve i Vicenta Kompanyja. Radujemo se prilici da se Aguero prikladno oprosti na kraju sezone“, dodao je.

Kao novi poslodavci za sjajnog 32-godišnjeg Argentinca već neko vrijeme se spominju Barcelona i PSG. Novi predsjednik kluba s Camp Nou Joan Laporta u predizbornoj kampanji je baš dolazak Aguera njegova glavna misija, čime bi gotovo sigurno zadržao Messija u klubu pa se ne bi začudili kad bi napada Barce sljedeće sezone predvodili sunarodnjaci i veliki prijatelji.


Tagovi

Sergio Aguero

Ostale Vijesti