Action Images via Reuters/Carl Recine
Action Images via Reuters/Carl Recine

Kompany se zaželio Otoka: Nekadašnji stup Cityjeve obrane mogao bi preuzeti sada već bivšeg prvoligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.05.22. | 17:03

Trenirao je Anderlecht posljednje dvije godine, ali rezultati nisu zadovoljili upravu.

Kad se sve zbroji i oduzme, Anderlecht je od Kompanyja očekivao puno više.

Prvo u ulozi trenera-igrača, kasnije samo trenera, Anderlecht je nazadovao. Pogotovo ove sezone. Da bi moglo biti problema bilo je jasno već u prvom kolu kada je tada novi prvoligaš Union St. Gilloise šokirao velikana u Belgiji i uzeo sva tri boda. Kasnije se situacija malo stabilizirala, Anderlecht je ušao u tzv. “ligu za prvaka” no do naslova nisu stigli. Prvak je Club Brugge koji je cijelu godinu proveo gledajući Unionu u leđa, samo da bi u finišu sezone ubacili u petu brzinu i postali prvaci.

Takav, za Anderlecht razočaravajući epilog je svakako bio glavni povod da se uprava Anderlechta zahvali svom treneru i krene tražiti novo rješenje. Kako doznaje Guardian, Kompanyja epizoda u Bruxellesu nije obeshrabrila, dapače. Navodno je spreman za nove izazove, a ono što mu se nudi svakako nije laka zadaća. Naime, engleski mediji povezuju Belgijanca sa Burnleyjem koji je ispao iz prve lige nakon više od pet stabilnih sezona u Premier ligi.

Klub je u zaostatku od početka sezone, ali nitko nije mogao naći opravdanje za zbilja nelogiučnu odluku uprave koja je procijenila da je najbolji šok za momčad otkaz Seanu Dycheu, samom autoru malog engleskog čuda. Burnley je pod njegovom redateljskom palicom izgledao kao pravi “giant killer” iliti momčad koja itekako može zapapriti kudikamo skupljoj konkurenciji. Njihovi izravni konkurenti za naslov, Lampardov Everton, mogli su samo uživati u činjenici da je sjajni Dyche otpušten osam kola prije kraja. Everton je u velikoj drami ostao prvoligaš a Burnley je, u nemogućnpsti da na svom terenu povijedi Newcastle, na kraju zasluženo ispao.

Vincentu će posao biti itekako težak. Ne samo da mora ući u 46 kola dugu borbu Championshipa, već i manevrirati budgetom koji neće biti baš izdašan. Ispadanjem iz lige, Burnleyju na kućnu adresu stiže naplata dugova koji iznose oko 50-60 milijuna eura. Po onome što sada imaju, teško da će se dobro provesti bez pojačanja.


Tagovi

AnderlechtManchester CityBurnley

Ostale Vijesti