Action images
Action images

Kolonija se povećava: Nuno Espirito Santo dovodi veznjaka kojem su predviđali borbu za Zlatnu loptu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.11.20. | 11:47

Suigrač hrvatskog reprezentativca igra jako dobro, a interes za njegovim uslugama svakim je danom sve veći i veći.

Kad je u ožujku 2016. upisao svoj debi za reprezentaciju Portugala, mnogi stručnjaci i analitičari govorili su kako je taj mladić budućnost svjetskog nogometa. Brz, okomit, dobrog udarca i još boljeg pregleda igre, Renato Sanches je u svega nekoliko utakmica oduševio veliku većinu nogometnih stručnjaka diljem svijeta.

Naravno, interesa nije manjkalo, a najbrži i najodlučniji bili su čelnici Bayerna koji su Sanchesa doveli za 35 milijuna eura iz Benfice.

Iako se tad očekivao njegov dodatni 'boom', Sanches je stagnirao, njegove igre više nisu bile onakve da bi njima oduševljavo sve oko sebe, a nakon tri godine povremenog igranje (te jednom ne pretjerano uspješnom epizodom u Swanseaju) Portugalac je prodan u Lille za 20 milijuna eura. Bayern je izgubio 15 milijuna eura (samo što se tiče odštete) samo kako bi se riješili ovog ekstremno talentiranog Portugalca.

U Francuskoj, Saches je 'živnuo'. Igrao je sve opuštenije, postao standardan u svojoj momčadi, zabijao, asistirao, pomagao obrani... Radio je sve ono što se od njega očekivalo da će raditi i kad je bio član Bayerna.

Ove sezone krenuo je nešto slabije, a baš u tom slabom startu svoju priliku vidi Nuno Espirito Santo koji bi ga volio učiniti novim članom njegovog čopora. Što se tiče platežne moći Vukova, ona je iz sezone u sezonu sve veća. Dobri uspjesi u Premier ligi, veliki novac od TV prava, portugalski investitori... Nema nikakve sumnje da su za Sanchesa spremni izdvojiti nešto više od 20-ak milijuna eura bez da trepnu.

Navodno ni Lille ne bi imao ništa protiv prodaje, u velikim su financijskim problemima, a čak ni ni novac od Osimhena nije vratio u žive.

Realno, izvedivo i lako ostvarivo - transfer Renata Sanchesa u Wolvese svakim je danom sve bliži i bliži konačnom ostvarenju. Još kad bi prodali kapetana Coadyja i najboljeg strijelca Jimeneza, a nekoga poput Dioga Leitea ili Queirosa (obrana) te Paulinha (napad) doveli kao njihove zamjene, Espirito Santo mogao bi na teren poslati svih 11 Portugalaca.

Recite što hoćete, ali mi navijamo da jednog dana to uistinu vidimo.


Tagovi

Renato Sanchestransferi

Ostale Vijesti