MARCELO DEL POZO/Action images
MARCELO DEL POZO/Action images

Koeman i Laporta slažu križaljku Barcelone: Nove igrače traže u Cityju, Lyonu i Liverpoolu

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 25.03.21. | 19:56

Najviše kombinacija postoji za napad, jer mnogo toga ovisi o Messiju i Dembeleu. Ako oni odu iz kluba, Koeman bi volio u dresu Barcelone vidjeti Haalanda i Lukakua, kojega je već trenirao u Evertonu

Ronald Koeman radi dobar posao u Barceloni. U prvim mjesecima njegovog mandata možda se to i nije činilo tako, no početkom ove godine pronašao je zajednički jezik s momčadi i Barcelona trenutno, uz Manchester City, igra možda čak i najbolji nogomet u Europi.

Istina, ispala je iz Lige prvaka, ali u španjolskoj LaLigi je druga, s četiri boda manje od Atletico Madrida, a i u finalu je Kupa kralja, gdje je čeka Atheltic Bilbao. Drugim riječima, u igri je za dva trofeja i nema dvojbe kako Koeman razmišlja o njima.

Ali, ne samo o njima, već i o pojačanjima za sljedeću sezonu, jer kako tvrde španjolski mediji, točnije Mundo Deportivo, Koeman je dobio podršku i garanciju od Joana Laporte nakon posljednjih utakmica.

Na temelju toga, novinari bliski Barceloni tvrde kako će se u ovoj prvenstvenoj pauzi nizozemski strateg sastati s novim predsjednikom kluba i dogovoriti pojačanja za novu sezonu. Prva stavka bit će novi ugovori za Messija i Dembelea, a pojačao bi poziciju stopera, lijevog beka, veznog igrača i napadača.

Pa krenimo redom. Što se tiče stoperske pozicije, Koeman rješenje vidi u Ericu Garciji iz Manchester Cityja. U Engleskoj je u drugome planu, a s obzirom na to da mu na ljeto istječe ugovor, trener Barcelone vidi ga kao idealno rješenje. Mediji pišu da je Koeman 20-godišnjeg braniča htio dovesti već na zimu, što je samo znak koliko ga cijeni.

Također, dobra stvar je to što bi došao besplatno, a to znači da bi mogli uložiti nešto novca u poziciju lijevog beka. Kako tvrde u Mundo Deportivu, koji se tiska upravo u Barceloni, Koeman nije zainteresiran za Alabu, kojega želi Real Madrid, već će pričekati agenta Pinija Zahavija, koji će dodatno pročešljati tržište. Ako ne nađu ništa pristupačnog, u Barceloni će se okrenuti Alejandru Baldeu iz omladinskog pogona, koji bi bio podrška Junioru Firpu, još jednom mladiću.

Kada je u pitanju vezni igrač, tu nema nekog velikog iznenađenja. Ranije se već pisalo da je Wijnaldum iz Liverpoola prva meta Barcelone, a tako je i ostalo. Koeman i dalje inzistira na njemu, tim više što na ljeto postaje slobodan igrač i došao bi bez odštete.

Kako pišu Španjolci, najviše kombinacija postoji za napad, jer mnogo toga ovisi o Messiju i Dembeleu. Ako oni odu iz kluba, Koeman bi volio u dresu Barcelone vidjeti Haalanda i Lukakua, kojega je već trenirao u Evertonu. Međutim, ako Argentinac i Francuz ostanu, prvi pik bit će Memphis Depay, kojemu, također, u ljetu istječe ugovor u Lyonu. Nizozemski reprezentativac može pokrivati sve pozicije u napadu, dobro se poznaje sa sunarodnjakom Koemanom i kako tvrde u Mundo Deportivu, taj posao trebao bi biti sklopljen bez većih problema.

Kao što se može primijetiti, svim ovim igračima na ljeto istječe ugovor i došli bi u Barcelonu bez odštete, što je samo još jedan dokaz koliko je Barcelona u deficitu. No, unatoč tome, zanimljivo je ljeto pred njom.


Tagovi

BarcelonaRonald KoemanMemphis DepayGeorginio WijnaldumJoan Laporta

Ostale Vijesti