Brandon Malone/Action Images
Brandon Malone/Action Images

Klupska legenda novi trener Sao Paula

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 14.10.21. | 09:52

Proslavio se kao golman i golgeter.

Rogerio Ceni novi je trener brazilskog prvoligaša Sao Paula. Klub koji je svijetu dao velikane poput Kake i Cafua ove sezone nalazi se u rezultatskoj krizi. Za pobjedu u ligi ne znaju od sredine rujna i terenutno se nalaze na 13. mjestu ljestvice koje ih ne bi vodilo ni do Copa Sudamericane.

To je natjeralo upravu da raskine suradnju s dosadašnjim trenerom, poznatim argentskim napadačem Hernanom Crespom. Samo nekoliko sati kasnije za novog trenera potvrđen je Rogerio Ceni. Kao igrač Ceni je čitavu seniorsku karijeru proveo u Sao Paulu za koji je prikupio nevjerojatnih 1237 nastupa. Ono po čemu ga većina nogometnih sladokusaca pamti je nevjerojatna vještina izvođenja slobodnih udaraca. U svojoj karijeri je zabijao 132 puta, a sve pogotke upisao je u klupskom dresu. Njegovi golovi dolazili su uglavnom iz kaznenih i slobodnih udaraca. Uvjerljivo je najubojitiji golman svih vremena.

Ovo će mu biti drugi trenerski mandat na klupi njegovog kluba kojeg je 2017. već vodio u 13 navrata. U međuvremenu je malo podebljao svoj trenerski rezime. S Fortalezom je osvojio brazilsku Serie B, a s Flamengom prvu ligu i Superkup. U Sao Paulu se sada nadaju da ih klupski rekorder po broju nastupa može podići iz prosječnosti i vratiti u vrh brazilskog prvoligaškog društva.



Tagovi

Rogerio CeniSao PauloBrazil

Ostale Vijesti