Klupska legenda Cityja odbila mjesto pomoćnog trenera

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 30.05.20. | 12:10

Ima nedovršenog posla...

Za Vincenta Kompanyja se vjerojatno može reći da je igračka legenda Manchester Cityja.

Stigao je taman u vrijeme kad su klub preuzimali bogati strani investitori, a u svijetlo-plavom dresu je osvojio četiri Premiershipa i dva FA kupa. Također, pokazao je jasne ambicije za nogometno djelovanje i u razdoblju nakon karijere. Prošle je godine postavljen za trenera-igrača Anderlechta, kluba u kojem je potekao.

Ipak, u tom je trenutku dvojna funkcija za njega bila previše pa je ‘’degradiran’’ samo na igrača i sportskog direktora, a također je i jedan od dioničara.

Po zadnjim informacijama belgijskih medija, legendarni je stoper dobio ponudu da postane pomoćnik Pepa Guardioli na klupi Cityja, no on je ponudu odbio.

Nakon što je 2006. napustio najveći belgijski klub pa preko HSV-a došao do engleskog prvoligaša, prošle se godine vratio u Anderlecht, te se čini kako svoju nogometnu sadašnjosti i blisku budućnost vidi u klubu iz rodne zemlje. Barem za sada, s obzirom da je ranije pokazivao amicije za klupu Cityja, ali – kao glavni trener.

Ugovor ga za Anderlecht ga veže do 2022., a u njega je uložio i svoj novac. Klub je u velikoj krizi u zadnje vrijeme, a Kompany bi mogao biti jedan od junaka njegova nadanog oporavka.

 

 

(foto: Reuters)


Tagovi

PremiershipAnderlechtPep GuardiolaVincent KompanyManchester City

Ostale Vijesti