Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Klub zvan 'odskočna daska': Iz Kustošije igrači odlaze u – Altach, Lokomotivu i Olimpiju

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.06.22. | 08:49

Posebno je zanimljiv 'transfer' 21-godišnjeg lijevog krila koji je cijelu svoju dosadašnju karijeru proveo u Kustošiji.

Prije nešto manje od dva tjedna pojavila se vijest kako će Dinko Jeličić ponovno postati glavni trener Kustošije. Roy Ferenčina je prihvatio ponudu Ante Čačića da postane njegov drugi pomoćnik, a Jeličićev povratak djelovalo je kao logično rješenje.

Kustošija je prošlu sezonu okončala na veoma dobrom petom mjestu 2. HNL, danas Prve nogometne lige. Već godinama su stabilan drugoligaš, mnogim igračima su revitalizirali karijere (Brodić), dok su neke igrače prvi primijetili i dali im priliku koju su oni iskoristili (K.Lovrić). Dakle, u Kustošiji se radi jako dobro, što se uostalom vidi i po brojnim izlaznim transferima.

Ovog ljeta čak trojica igrača Kustošije napravit će veliki iskorak u svojim karijerama. Ivan Lagundžić, 21-godišnji desni bek, nakon svega dvije godine u klubu odlazi u slovensku Olimpiju s kojom je potpisao jednogodišnji ugovor uz mogućnost produljenja. Jasno da mu nije svejedno čitati kako situacija u velikanu iz slovenske metropole nije idealna te da je Robert Prosinečki veoma blizu odlaska, ali isto tako je svjestan da mu je ovo velika prilika.

Nadalje, Toni Šušković je je dvije sezone 'jedinica' Kustošije, a dobre obrane nisu prošle nezapaženo na Kajzerici pa je tako 27-godišnjak potpisao ugovor s Lokomotivom. No, on ostaje član zagrebačkog drugoligaša i sljedeće sezone jer ga je Lokomotiva odlučila ostaviti na posudbi još godinu dana.

Svakako najzanimljiviji izlazni transfer ovog ljeta iz redova Kustošije je onaj klupskog produkta Jana Jurčeca koji je u klubu posljednjih osam godina. Prošao je skoro kroz sve mlađe kategorije, lani se prometnuo u ponajboljeg igrača Kustošije, a njegovih osam pogodaka i šest asistencija 'snimili' su u austrijskom Altachu s kojim je 21-godišnji krilni napadač dogovorio višegodišnju suradnju.

Inače, Kustošija je ovog ponedjeljka započela s pripremama za nadolazeću sezonu, a osim na svoje terenu trenirat će i kod susjeda/rivala Španskog.


Tagovi

KustošijaPrva nogometna ligaLokomotiva ZagrebOlimpija Ljubljana

Ostale Vijesti