Klub je zbog njega potrošio 76 milijuna eura, a onda ih je šokirao: „Ok, ja sada odlazim“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.03.20. | 08:10

Sretno mu bilo u pronalasku novog posla...

Nekadašnji izbornik Njemačke i SAD-a u klub je stigao krajem studenog prošle godine, a već početkom veljače je „digao sidro“ i otišao iz Herthe. Podsjećamo, Klinsmann je na klupi zamijenio hrvatskog stratega Antu Ćovića koji je u klubu proveo čak 10 godina prije nego li je u ljeto 2019. dobio priliku vodit prvu momčad kluba iz Berlina.

Klinsmannov potez mnoge je iznenadio, a o cijeloj toj temi oglasio se Preetz:

„Bilo je kratko“, započeo je svoje izlaganje direktor Herthe:

„Ne znam kako bih vam to drugačije opisao. Stigao je do mog ureda, točnije moje tajnice, ušao i rekao „Ok, ja sada odlazim, pozdrav“. I to bi bilo sve od njega “, ispričao je u jednom podcastu u organizaciji Bilda 52-godišnji diretkor Herthe.

„Isprva nismo znali što se događa, pogledali smo se i svi smo imali upitnike iznad glava, a kasnije smo shvatili kako se on nije šalio

Pod njegovim vodstvom, Hertha je osvajala 1.2 boda po utakmici što nikako nije u skaldu s očekivanjima. Valja naglasiti kako je Klinsmann u zimskom prijelaznom roku dobio apsolutno sve što je poželio, klub je izdvojio čak 76 milijuna eura za odštete ove zime što ne samo da je klupski rekord, već niti jedan drugi klub na svijetu ove zime nije potrošio toliku svotu novaca za dovođenje igrača. O tome kako je prošao zimski prijelazni rok, tko je najviše trošio i koliko je transfera ostvareno već ste imali prilike čitati na Germanijaku:

Nakon raskida suradnje s klubom Klinsmann se obrušio na svih: Predsjednik, direktor, medijski predstavnik... Svatko od njih je dobio svoju „porciju“.

Direktor kluba kasnije je izjavio kako vjeruje da je, sada već bivši trener Herthe, klub napustio jer je imao nekih privatnih problema, a dodao je kako ne vjeruje da se u 2020. godini može dogoditi da se netko samo ustane i ode bez ikakvih posljedica i kao da se nikada ništa nije dogodilo.

Jurgenov nasljednjik, Alexander Nouri, sjeo je na klupu Herthe u sve samo ne idealnom okruženju, a prije nego li je Bundesliga suspendirana skupio je jednu pobjedu i dva remija u tri utakmice. On nije dugoročno riješenje kluba, a kako sada stvari stoje, klub će sljedeće godine voditi ili Bruno Labaddia ili Niko Kovač, a takva nagađanja potvrdio je i direktor kluba.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Jurgen Klinsmann

Ostale Vijesti