Klopp bjesni: Ostaje bez najboljeg stopera narednih šest utakmica zbog bizarnog pravilnika?!

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 17.01.17. | 10:18

Joel Matip je upao u birokratsku zavrzlamu iz koje se teško izvući...

Nastavljaju se peripetije s ključnim Liverpoolovim stoperom uz našeg Dejana Lovrena, Joelom Matipom.

Kamerunac, koji je ove sezone ubilježio 14 nastupa za Liverpool, odbio se odazvati na reprezentativni poziv koji ga je uvrstio u momčad Kameruna za Afrički kup nacija, a koji je u tijeku. Navodno je Matip odbio poziv zbog prijašnjih problema koje je imao s članovima tamnošnjeg Saveza, ali to mu je sada uzrokovalo svu silu novih problema.

Naime, FIFA je utvrdila da Matip nema pravo nastupati za klub tijekom trajanja Kupa nacija ukoliko mu to sam Kamerunski nogometni savez ne odobri, što zasad izgleda da nije opcija. Prema tome bi Matip mogao propustiti idućih šest susreta Liverpoola ukoliko Kamerun dođe do finala turnira, koje je na rasporedu 5. veljače.

Podsjetimo, Matip je povučen iz prve momčadi Liverpoola u nedjeljnom susretu protiv Manchester Uniteda u posljednji tren, nakon što su u administraciji Redsa utvrdili kako igrač krši članak peti FIFA-inog pravilnika, što bi im moglo donijeti dodatne probleme. Trener Liverpoola Jurgen Klopp je u nedjelju izjavio sljedeće po tom pitanju:

„Naše shvaćanje stvari je takvo da se Joel umirovio iz reprezentativnog nogometa i mi kao klub radimo na tome da se ta činjenica razjasni. Ipak, do ovog trenutka nismo dobili potvrdu koja bi nam rekla da on može zaigrati za nas. Poprilično je komplicirano i frustrirajuće, iskreno.“

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Joel MatipJurgen Klopp

Ostale Vijesti