ALBERTO LINGRIAA/Action Images
ALBERTO LINGRIAA/Action Images

KL: Pogodak Kiša, pobjede Ozobića i Tudora, Mourinho debitirao gostujućim trijumfom

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.08.21. | 22:09

Na terenu je bilo dosta hrvatskih nogometaša.

Izuzev dvoboja PAOK – Rijeka (1:1), danas je odigrano još 21 utakmica Konferencijske lige, a 22., između Santa Clare i Partizana počinje je u 22:30.

Alois Oroz sudjelovao je u 3:3 remiju svojeg Vitessea na gostovanju kod Anderlechta u Bruxsellesu. U momčadi nizozemskog sastava nije bilo Danilha Doekhija.

Ivan Graf sudjelovao je svih 90 minuta u domaćem porazu (1:2) Šahtara iz Karagandyja protiv Maccabi Tel Aviva, a Filip Ozobić dobio je 12 minuta u domaćoj pobjedi (1:0) Qarabaga nad Aberdeenom. Fran Tudor odradio je 90 minuta u također 1:0 domaćoj pobjedi svojeg Rakowa nad belgijskim Gentom, a Zoran Arsenić morao je napustiti utakmicu u 22. zbog ozljeda. Petar Filipović je, pak, odiradio svih 90 minuta u domaćem 1:1 remiju LASK-a protiv St. Johnstonea.

Osijekov ‘krvnik’ CSKA Sofija loše je prošao na gostovanju kod Viktorije u Plzenu (0:2), a Ivan Paurević i vratar Ivan Brkić nisu uspjeli sa svojom Rigom na domaćem terenu nadvisiti gibraltarski Lincoln. Završilo je 1:1.

Tomislav Kiš zabio je prvi pogodak za Žalgiris protiv norveškog Bodo/Glimta, igrao je do 80. minute kada ga je zamijenio Josip Tadić, a utakmica je završila 2:2. Vratar Tomislav Duka utakmicu je odgledao s klupe za pričuve. Na milimetar do prolaska u grupu stigao je Kairat Almaty koji je s 4:1 svladao Folu u Luksemburug. Dva pogotka za Kairat zabio je Vagner Love, a Dino Mikanović je odradio svih 90 minuta za goste, zaradivši pritom i žuti karton.

Jose Mourinho upisao je pobjedu na klupi Rome koja je s 2:1 bila bolja od Trabzonspora u Turskoj. Pogotke za Vučicu zabili su Lorenzo Pellergrini i Eldor Shomurodov, a jedini pogodak za Trabzon zabio je Andreas Cornelius.

Najuvjerljiviju pobjedu dana zabilježio je Feyenoord koji je s 5:0 bio bolji od Elfsborga, a briljirao je Luis Sinisterra s tri pogotka, a potencijalni klub Lovre Majera Renens na domaćem je terenu s 2:0 nadvisio Rosenborg, a Tottenham je bez Harryja Kanea izgubio na gostovanju kod portugalske Ferreire.

Konferencijska liga, prve utakmice:

Šahtar Karagandy – Maccabi Tel Aviv 1:2

Flora Tallinn – Shamrock Rovers 4:2

KuPS – Union Berlin 0:4

Qarabag – Aberdeen 1:0

Rakow – Gent 1:0

Hapoel Be’er Sheva .- Anorthosis 0:0

LASK – St. Johnstone 1:1

Nefci Baku – Maccabi Haifa 3:3

Viktoria Plzen – CSKA Sofia 2:0

Riga – Lincoln 1:1

Žalgiris – Bodo/Glimt 2:2

Basel – Hammarby 3:1

Fola Esch - Kairat Almaty 1:4

Trabzonspor – Roma 1:2

Anderlecht - Vitesse 3:3

Feyenoord - Elfsborg 5:0

Jablonec – Žilina 5:1

PAOK – Rijeka 1:1

Rennes – Rosenborg 2:0

Sivaspor – Kopenhagen 1:2

Ferreira – Tottenham 1:0

Santa Clara - Partizan, 22:30



Tagovi

Konferencijska ligaJose MourinhoRomaTomislav Kiš

Ostale Vijesti