Foto; NK Osijek
Foto; NK Osijek

Kiki kakvog Osijek treba: Lovrić golom i asistencijom 'riješio' Al-Shabab, slavlje Osječana u generalci

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 15.07.23. | 20:50

S 2-0 su Bijelo-plavi bili bolji od ponajbolje momčadi iz UAE-a, ali Tomas ipak neće biti u potpunosti sretan budući da se u 22. minuti ozlijedio Bralić.

Nogometaši Osijeka svladali su Al-Shabab iz Dubaija s 2-0 u prijateljskom ogledu igranom u Staroj Pazovi. Prvo ime utakmice bio je Kristijan Lovrić koji je pogotkom i asistencijom presudio momčadi koju vodio Marko Nikolić.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+).

Lovrić je prvi put zaprijetio u 9. minuti, ali je taj njegov udarac sa 17 metara bio zamalo neprecizan. No, sedam minuta kasnije, Lovrić je 'naštimao' svoje nišanske sprave, a to je najbolje na svojoj koži osjetio Al-Shababov vratar Naser.

Lovrić je primio loptu od Caktaša na lijevoj strani, uspio je prevariti Hikela na rubu kaznenog prostora i onda je s 15 metara vrlo precizno pogodio suprotni, lijevi kut uz samu vratnicu – 1-0

U 22. minuti je teren prisilno morao napustiti Bralić, a umjesto njega je u igru ušao Evangelou. Dvije minute kasnije Osijek je umalo povećao svoje vodstvo, no udarac Caktaša nije bio dovoljno precizan.

Raspoloženi Lovrić je u 28. minuti sjajnim ubačajem pronašao Evanoglua, ali Grk se u tim trenucima još uvijek nije dovoljno zagrijao pa je tako njegov udarac glavom otišao preko gola.

I u 33. minuti je Lovrić mogao do pogotka, ali je njegov pokušaj iz slobodnog udarca otišao preko gola.

Do kraja poluvremena je Osijek je imao još jednu dobru priliku (45+1.), ali Mierez iz blizine nije uspio ubaciti loptu u mrežu.

Al-Shabab je u prvom poluvremenu imao dvije prilike, ali ni De Oliveira (37.) ni Cartabia (43.) nisu ozbiljnije ugrozili Malenicu.

Na početku drugog poluvremena Al-Shabab je umalo stigao do poravnanja. Cartabia je dobro izveo slobodni udarac, lopta je zakačila nekoga od Osječana nakon čega je pogodila vanjski dio lijeve vratnice. Malenica je već bio savladan, ali Osijek je ipak ostao u vodstvu…

U 51. minuti je Al-Shabab napravio veliki broj promjena, debitirao je i Izraelac Dabbur, a svega četiri minute nakon svih tih silnih 'rošada', Osijek je povećao vodstvo.

Lovrić je odlično izveo slobodni udarac iskosa s lijeve strane, naciljao je Evangeloua u kaznenom prostoru, a Grk je vrlo lijepim trzajem glave loptu neobranjivo s desetak metara poslao u mrežu nemoćnog Alija – 2-0

Osijek je u nastavku utakmice bio bolji takmac, a malo je nedostajalo da u 90. minuti postignu i svoj treći pogodak. Fućak je projurio lijevom stranom, potom je idealno ubacio za Špoljarića, ali on, s koji 8-9 metara, tuče u suparničkog stopera.

Bijelo-plavi su tako potpuno zasluženo slavili u 'generalci' prije početka HNL-a. Podsjetimo, Osijek prvo kolo nove sezone otvara ogledom protiv Slaven Belupa, a taj utakmica bit će povijesna budući da će se njom i službeno otvoriti novi dom Bijelo-plavih, Opus Arena.


Osijek – Al Shabab 2-0

Strijelci: 1-0 Lovrić (16.), Evanoglu (55., Lovrić)

Stadion: Nogometni kamp Fudbalskog saveza Srbije, gledatelja: bez gledatelja

Shabab Al-Ahli: Naser - Marzooq, Suhil, Cartabia, Alghassani - Da Silva, Ali Albdwawi, Khamis - Oliveira, Hikel, Yuri Cesar. Još su igrali: Salmin, Soares, Walid, Ganiev, Cartabia, Alnaqbi, Tariq, Mobarak, Goncalves, Dabbur. Trener: Marko Nikolić

Osijek (4-2-3-1): Malenica - Omerović, Barišić, Bralić, Drambaiev - Jugović, Fiolić - Caktaš, Bukvić, Lovrić - Mierez. Još su igrali: Gržan, Brlek, Nejašmić, Hiroš, Fućak, Špoljarić. Trener: Stjepan Tomas

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

OsijekKristijan LovrićPrijateljska utakmicaprijateljska

Ostale Vijesti