Miroslav Lelas/Pixsell
Miroslav Lelas/Pixsell

Kijevski Dinamo u Maksimiru 28. travnja, s Ogijem Vukojevićem na klupi uz Mirceu Lucescua

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.04.22. | 18:05

Podsjećamo da su za oba Dinama igrali Ognjen Vukojević, Josip Pivarić, Domagoj Vida i Jerko Leko, a Vukojević je trenutno pomoćni trener kijevskog kluba

Dan nakon što je Šahtar objavio da će 1. svibnja odigrati humanitarnu utakmicu u Splitu s Hajdukom, u sklopu turneje “Nogomet za mir”, saznajemo da će najtrofejniji ukrajinski klub, kijevski Dinamo, gostovati kod svog zagrebačkog imenjaka u Maksimiru 28. travnja, dva dana nakon 111. rođendana Modrih.

Kijevljani će prije dolaska u Zagreb igrati u Varšavi s Legijom (12. travnja), s Galatasarayem u Istanbulu (14. travnja), Steauom u Bukureštu (20. travnja) te Borussijom u Dortmundu (26. travnja).

Klubovi će tako simbolički poslati poruku zajedništva, pozvati na mir u cijeloj Europi, a ne samo ratom zahvaćenoj Ukrajini.

Na prošlomjesečnom hrvatskom derbiju u Splitu navijači Dinama su se koreografijom u bojama ukrajinske zastave i natpisom “Slava Ukrajini, Herojima slava” solidalizirali s borbom Ukrajinaca od ruske invazije. Ne sumjnamo da će Bad Blue Boysi na sjeveru Maksimira ponoviti nešto slično, a možda i sve tribine budu prigodno ukrašene u utakmici u kojoj neće biti bitan rezultat.

Podsjećamo i da su za oba Dinama igrali Ognjen Vukojević, Niko Kranjčar, Josip Pivarić, Domagoj Vida i Jerko Leko, a Vukojević je trenutno pomoćni trener kijevskog kluba, kojeg vodi Mircea Lucescu (76). Potvrdio nam je Ogi da će sjediti na klupi uz iskusnog Rumunja 28. travnja, a još se čeka službena potvrda humanitarne utakmice iz obaju klubova.


Tagovi

GNK DinamoDinamo ZagrebDinamo Kijev

Ostale Vijesti