Kickboksači iz Splita sudjelovali u neredima na stadionu JNA?

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 14.12.17. | 18:24

Šest Hrvata sudjelovalo u neredima u Beogradu.

Beogradski derbi između Partizana i Crvene zvezde (1:1) ostat će upamćen po masovnoj tučnjavi navijača Partizana na južnoj tribina Partizanovog stadiona.

Partizanova navijačka skupina, poznata pod nazivom Grobari, bilježi burnu povijest unutarnjih sukoba raznih frakcija. Nakon što su se dvije najveće frakcije Alcatraz i Zabranjeni „pomirili“, odnosno Zabranjeni su prestali postojati, jučerašnji sukob je, prema pisanju srpskih medija, najvjerojatnije izazvala treća frakcija Vandal Boys (koja je u prethodnom ratu bila na strani Zabranjenih).

Vandal Boysi su tako napali mnogobrojnije pripadnike podskupine Alcatraz koji su se nakon početnog šoka grupirali i pomeli Vandale, skinuli ih i izbacili s tribine.

 

Na internetu se pojavio video u kojem jedan od privedenih huligana na policijsko pitanje „Odakle je“, odgovara s „Iz Splita“, što možete vidjeti na priloženom videu (1:15).

Radi se navodno o 26-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Splita, koji je završio na odjelu neurokirurgije s nagnječenjem mozga i kontuzijom glave, a uz njega je u neredima prema pisanju srbijanskih medija sudjelovalo još šest Hrvata te po jedan Grk i Bugarin.

>> Oglasili se Grobari: Napali su nas domaći izdajnici i hrvatski plaćenici

Posljednje informacije iz srpskog Telegrafa govore kako su Hrvati angažirani iz jednog kickboks kluba iz Splita, došli su u Beograd s crno-bijelim obilježjima i priključili se domaćim huliganima koji su pokušali od Alcatraza preuzeti južnu tribinu Partizanovog stadiona.

Prema našim informacijama, hrvatski državljani, uključujući i teško ozlijeđenog huligana iz Splita, nemaju veze s hrvatskom navijačkom scenom. 

(Foto: Action Images)


Ostale Vijesti