REUTERS/Jon Nazca
REUTERS/Jon Nazca

Kasni gol Benzeme približio Real Madrid naslovu prvaka, Modrić pogodio stativu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.02.22. | 21:13

Još jedna dobra utakmica Luke Modrića.

Real Madrid slavio je na gostovanju kod Rayo Vallecana u 26. kolu španjolske Primere i dan prije 'EL Sevilliano Derbyja" pobjegao drugoplasiranoj Sevilli na devet bodova prednosti (uz utakmicu više). Jedini pogodak na utakmici zabio je Karim Benzema u 83. nakon sjajnog duplog pasa s Viniciusom Juniorom (VIDEO).

Real Madrid nije odigrao dobru utakmicu, posebno u prvom dijelu. Doduše, pred kraj poluvremena Casemiro ja zabio, ali nakon prekršaja u napadu te mu je gol poništen. Rayo je igrao srčano, dali su sve od sebe ne bi li prekinuli seriju poraza od Los Balncosa, posebno inspiriran bio je Luca Zidane, sin slavnog Zinedinea, ali nisu uspjeli.

U nastavku je Real Madrid bio bolji, Luka Modrić pogodio je stativu (igrao do 88. minute), no imao je i Rayo veliku priliku koju je skinuo Thibault Courtois. Kada se činilo da će dvoboj završiti bez pogodaka ukazao se Benzema koji je svojim 19. pogotkom Kraljevima donio vrijednu pobjedu u utrci za naslov prvaka.

U idućem kolu Real Madrid dočekuje imenjaka iz San Sebastiana, a Rayo gostuje kod Cadiza.

U ranijem terminu Valencija je ranim pogotkom Gabirela Pauliste (4. minuta) nadvisila Mallorcu na otoku, a Getafe i Alaves odigrali su 2:2, iako je Getafe od 32. minute igrao bez isključenog Cuence (Unai 55', 72'/ Escalante 45+1', Mendez 56').

U posljednjoj utakmici dana Atletico Madrid je dvama pogocima Renana Lodija svladao Celtu iz Viga s 2:0. Zanimljivo, u oba navrata asistent je bio Geoffry Kondogbia, prvi put u 36. minuti (VIDEO), a drugi u 60. (VIDEO). Šime Vrsaljko odigrao je svih 90 minuta za domaću momčad.

26. kolo Primere

Petak

Levante - Eclhe 3:0

Subota

Mallorca - Valencia 0:1

Getafe - Alaves 2:2

Rayo Vallecano - Real Madrid 0:1

Atletico Madrid - Celta Vigo 2:0

Nedjelja

Villarreal - Espanyol, 14.00

Sevilla - Betis, 16.15

Real Sociedad - Osasuna, 18.30

Barcelona - Athletic Bilbao 21.00

Ponedjeljak

Granada - Cadiz, 21.00



Tagovi

Real Madrid

Ostale Vijesti