REUTERS/Maxim Shemetov
REUTERS/Maxim Shemetov

Karpin objavio popis za Cipar i Hrvatsku: Najveći ruski talent otpao zbog ozljede, pozvana samo tri napadača

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.11.21. | 15:53

Čak 12 veznjka na popisu

Od raspada Sojetskog saveza Rusija je igrala na četiri od sedam mogućih Svjetskih prvenstava. Zbornaja je samo jednom prošla grupnu fazu, na prošlom, domaćem prvenstvu kada su zapeli u četvrtfinalu. Bolja je, dakako, bila Hrvatska koja je prošla u polufinale, a onda i finale i ostvarila najveći uspjeh hrvatskog sporta u povijesti.

Rusija će, tako, imati sjajnu priliku revanširati se Hrvatskoj za poraz u Sočiju prije više od tri godine. Ako Zbornaja pobijedi Cipar u Sankt Petersburgu i ne izgubi od Hrvatske na Poljudu, Rusija će direktno u Katar, a Hrvatska će morati u pakao dodatnih kvalifikacija.

Ruski izbornik je za te dvije utakmice pozvao 28 igrača među kojima nema braniča Rubina iz Kazana Ilije Somošnikova i 18-godišnjeg talenta Arsena Zakharyana iz Dinama Moskve. Suigrač Nikole Mora, osim što se smatra najvećim talentom ruskog nogometa, ove sezone igra sjajno, u 14 utakmica za Dinamo upisao je dva gola i čak sedam asistencija, no u četvrtak i nedjelju neće ga biti u kadru zbog problema s ozljedom.

VRATARI: Marinato Guilherme (Lokomotiv Moskva), Matvej Safonov (Krasnodar), Nikita Kaikin (Bodo/Glimt), Iljka Lantratov (Khimki)

BRANIČI: Igor Diveev (CSKA Moskva), Georgij Džhikia (Spartak Moskva), Maksim Osipenko (Rostov), Vjačeslav Karavaev (Zenit), Aleksej Sutormin (Zenit), Dmitrij Čhistjakov (Zenit) Daniil Krugovoj (Zenit), Sergej Terekhov (Soči), Fedor Kudrjašov (Antalyaspor)

VEZNI: Dmitrij Barinov (Lokomotiv), Rifat Zhemaletdinov (Lokomotiv), Ilzat Ahmetov (CSKA Moskva), Aleksander Golovin (Monaco), Aleksandar Erokhin (Zenit), Andrej Mostovo (Zenit), Aleksej Mirančuk (Atalanta), Daniil Fomin (Dinamo Moskva), Aleksej Ionov (Krasnodar), Roman Zobnin (Spartak Moskva), Zelimkhan Bakaev (Spartak Moskva), Danil Glebov (Rostov

NAPADAČI: Fedor Smolov (Lokomotiv Moskva), Anton Zabolotni (CSKA Moskva), Ivan Sergejev (Krila Sovjeta Samara)



Tagovi

RusijaRuska nogometna reprezentacijaHrvatskaHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti