Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Karoglan je pun pogodak, jer Hajduk pobjede niže i cilju je sve bliže

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 13.11.23. | 08:55

Trener Bijelih upisao je pet od pet trijumfa otkako se vratio na klupu

Hajduk je pobijedio Varaždin 3-1, obavio što je trebao, a onda je dočekao idealan rasplet derbija na Rujevici koji je završio remijem 2-2. Lijepo je navijačima Hajduka baciti pogled na tablicu na kojoj imaju pet bodova više u odnosu na Rijeku i devet više od Dinama, s tim da treba reći da suparnici imaju susret, odnosno dva manje.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, svejedno, da oni i dobiju zaostale utakmice, Hajduk se nalazi u nikad boljoj poziciji jer je u psihološkoj prednosti, sad su Bijeli lovina, a to je u hrvatskom prvenstvu od ove sezone novina nakon dugo vremena.

Trener Mislav Karoglan pokazao se kao pun pogodak otkako je vraćen na klupu jer je ostvario pet pobjeda iz pet susreta, četiri u ligi i jednu u Kupu, a igra se popravlja iz kola u kolo. Nakon što je u derbiju svladao Osijek u zaostalom susretu savršenim prvim poluvremenom, dobra igra se protiv Varaždina produljila i na drugi dio jer Hajduk nije strepio, dovoljno rano došao je do 3-0.

Može se razgovarati o tome što bi bilo da je Michele Šego bolje reagirao u stopostotnoj šansi u desetoj minuti i da je Varaždin poveo, ali nakon toga je Hajduk u razdoblju od 35. do 38. minute slomio suparnika, stigao do nedostižne prednosti te da nije bilo vratara Olivera Zelenike, pobjeda je rezultatski mogla biti još izraženija.

Što je Karoglan promijenio? Prije svega oporavio mu se Rokas Pukštas koji je postigao vodeći pogodak i sudjelovao kod drugog (Zvonimir Šarlija) te se vidi koliko energije ima u tom mladom Amerikancu kojemu savršeno odgovara uloga izrazito visoke 'osmice' kada je bliže vratima. Isto vrijedi i za Filipa Krovinovića koji je u sustavu 4-3-3 na poziciji lijevog veznog i također je blizu protivničkim vratima pa je i on postigao pogodak za okruglih 3-0 pa je priča na Poljudu bila gotova.

Jako važna uloga je i ona Mihaela Žapera koji igra na poziciji korektora veznog reda, ali i i opušteni Marko Livaja koji razigrava suigrače i premda ovaj put nije zabio, njegov doprinos je ogroman, jer sije strah protivničkim obranama.

Karoglan je dao tri dana slobodno igračima, a onda će se baciti na rad i pripremu za puno teži ciklus do kraja prvog dijela prvenstva. Nakon reprezentativne stanke Hajduk prvo ide u Pulu kod Istre 1961 koja je probuđena otkako se vratio Ante Erceg u kadar, a već je dobila na Poljudu stoga Bijeli imaju motiv za revanš, isto kao i trener Karoglan koji ih je vodio prva tri kola dok mu nije uručen otkaz.

Potom na Poljud stiže neugodna Gorica koja je također Hajduku nanijela poraz, pa potom slijede dva gostovanja u Zagrebu, prvo kod Lokomotive, a zatim u Derbiju na Maksimiru s Dinamom. Hajduk se nada da će sva iskušenja proći na što bolji način i sa što više bodova kako bi na posljednjoj utakmici u Zagrebu proslavio titulu jesenskog prvaka te otišao na odmor nakon turbulentne polusezone u kojoj je smijenjen Ivan Leko, ali je dolazak Karoglana donio rezultatski i igrački pomak te sad Bijeli imaju veliku priliku.




Tagovi

HajdukNK VaraždinMislav KaroglanRokas PukštasFilip KrovinovićMarko LivajaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti