ANTONIO BRONIC/Action Images
ANTONIO BRONIC/Action Images

Kapetan Šahtara ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.03.21. | 22:36

Dogovorena je dvogodišnja suradnja.

Kapetan ukrajinskog velikana Šahtara, Brazilac Taison, potpisao je dvogodišnji ugovor s Internacionalom, javljaju brazilski mediji.

Povremeni reprezentativac Brazila nakon 11 godina vraća se u svoj matični klub iz kojeg je za 6,3 milijuna eura otišao put Metalista, da bi ga nakon dvije i pol godine u svoje redove doveo Šahtar za 15,24 milijuna eura.

Taison je za Rudare odigrao 299 utakmica u svim natjecanjima, a može se pohvaliti učinkom od 55 pogodaka i 65 asistencija. Brazilac je peti igrač u povijesti ukrajinskog velikana po broju nastupa, a uvjerljivi predvodnik iste liste je bivši kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije i legenda spomenutog kluba, Darijo Srna, koji je za klub u vlasništvu Rinata Ahmetova skupio 493 nastupa, 45 pogodaka i 121 asistenciju.

Iako je Šahtar poznat po tome što su skloni brazilskim nogometašima, Taison je u Donjecku ostavio najveći trag. Iza njega su po broju nastupa ostali Fernandinho (281), Luiz Adriano (265), Marlos (258) i Alex Texiera (222), ali je zanimljivo kako je potonji ostvario drugi najveći izlazni transfer u povijesti kluba kad ga je za 50 milijuna eura doveo kineski Jingsau. Pretpostavljate, i vodeće na toj listi je Brazilac, a to je Fred koji je u sezoni 18/19. Šahtar zamijenio Manchester Unitedom u transferu vrijednom 59 milijuna eura.

Taison je prošle sezone odigrao obje utakmice za Šahtar protiv zagrebačkog Dinama (2:2, 3:3), a klub će na kraju ove sezone napustiti kao slobodan igrač iako je imao klauzulu u ugovoru za automatsko produljenja za dodatnu godinu.

Internacional je trostruki brazilski prvak, a u dva navrata osvajali su i Copu Libertadores. 


Tagovi

TaisonLjetni prijelazni rokInternacionalBrazilBrazilska nogometna reprezentacijabrazilska nogometna ligaŠahtarukrajinsko nogometno prvenstvonogometni transferitransferi

Ostale Vijesti