REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Kapetan Modrić bolji od Perišića i Brozovića, Ajax samljeo još jednog protivnika, Vida ostao bez boda

Vrijeme Čitanja: 5min | uto. 07.12.21. | 22:45

Završene su skupine C i D Lige prvaka.

Nakon što je u ranijem terminu zaključena Grupa A (IZVJEŠTAJ), u kasnijem terminu odigrane su posljednje utakmice grupne faze Lige prvaka u skupinama B, C i D.

U skupini C sve je bilo jasno prije posljednjeg kola. Ostalo je jedino pitanje hoće li Ajax grupu završiti s maksimalnim učinkom i hoće li Bešiktaš stići do prvog boda. Na kraju se smo na prvo pitanje dobili potvrdan, a na drugo negativan odgovor. Ajax je pobijedio Sporting na Amsterdam Areni s 4:2, a Bešiktaš je izgubio u Dortmundu s 0:5

Ajax je tako grupu završio s maksimalnim učinkom i gol-razlikom 20:5. Ajax je postao prvi nizozemski klub s maksimalnim učinkom u grupi i sedmi u povijesti natjecanja.

Ajax je do prednosti stigao u 8. minuti, pogotkom iz penala kojeg je realizirao Sebastien Haller (VIDEO). Napadač iz Obale Bjelokosti postao je prvi igrač koji je u grupnoj fazi natjecanja zabio 10 pogodaka. Vidjet ćemo hoće li to sutra poći za nogom (ili glavom) Robertu Lewandowskom.

Sporting nije trebao dugo čekati na izjednačenje. Gosti su u 22. povukli kontru, Tabata je centrirao, a Nuno Santos udarcem iz pada pogodio za 1:1 (VIDEO). Ajax je do prednosti stigao u 42. Kopljanici su strahovitim presingom pritisnuli goste, koji nisu uspjeli iznijeti loptu iz svojeg šesnaesterca, na kraju su izgubili loptu, a brazilski ofenzivac Antony nije propustio iskoristiti priliku i dovesti svoju momčad u novo vodstvo.

Pogodak Antonyja za 2:1 Ajaxa pogledajte OVDJE.

Ajax je šestu pobjedu u grupi potvrdio u razmaku od 59. do 62. minute. Prvo je David Neres zabio na asistenciju Peera Schuiursa (VIDEO), a onda je Steven Berghius zabio četvrti pogodak za Kopljanike (VIDEO).

Sporting se nije predao, u 78. Tabata je zakucao loptu za 2:4 (VIDEO), no do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

U drugoj utakmici skupine Borussia Dortmund 'iskalila' se na Bešiktašu (5:0) koji je grupu završio na posljednjem mjestu kao jedina momčad bez boda i s gol-razlikom 3:19. Domagoj Vida je cijelu utakmicu proveo na klupi za pričuve.

Borussia Dortmund načela je turskog prvaka u 29. Jude Bellingham povukao je kontru, dodao do Donyella Malena koji ne propušta dovesti Dortmunđane u vodstvo (VIDEO). Pobjednik utakmice praktički je bio riješen u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela. Welinton je u svojem kaznenom prostoru srušio Mahmouda Dahouda, zaradio crveni karton, a kazneni udarac iskoristio je Marco Reus (VIDEO).

U igri s igračem više, bilo je samo pitanje s koliko razlike će Borussia Dortmund upisati pobjedu. Reus je svoj drugi pogodak zabio u 53. nakon solo prodora (VIDEO). U 63. minuti utakmice u igru je ušao Erling Haaland, a već u 68. zabio je svoj 46. pogodak sezone (VIDEO), a onda u 80. i 47. (VIDEO) u 48. utakmici

Skupina C

Ajax - Sporting 4:2

Borussia Dortmund - Bešiktaš 5:0

Dvoboj Real Madrida i Intera na Santiago Bernabeuu bila je utakmica za prvo mjesto skupine, između dva takmaca koji su već osigurali drugi krug natjecanja. Interu je za prvo mjesto trebala pobjeda, no Real je na kraju prekrasnim pogocima Tonija Kroosa (17') i Marca Asensija (79'), svladao Inter koji je od 64. igrao bez isključenog Nicola Barelle.

Luka Modrić je s kapetanskom trakom oko ruke odigrao svih 90 minuta za Kraljeve, Ivan Perišić odigrao je cijelu utakmicu za Inter, a Marcelo Brozović igru je napustio u 60. minuti dvoboja.

Real Madrid poveo je u 17. minuti, Luka Modrić pokrenuo je akciju, dodao na desnu stranu za Rodryga. Mladi Brazilac pronalazi iskusnog Tonija Kroosa koji topovskim udarcem ljevicom neobranjivo pogađa za 1:0 vodstvo Reala (VIDEO). To je, inače, bio 1.000 pogodak Reala u Kupu/Ligi prvaka, a Luka Modrić je danas upisao svoj 100. nastup u najelitnijem klupskom natjecanju na svijetu i u nekoliko je navrata krasnom kontrolom lopte po 'milijunti' put dokazao svoju klasu (VIDEO).

Nekoliko minuta kasnije sjajni Vinicus Junior izvrtio je obranu Intera, došlo je do duela s Dumfriesom, a suci su procijenili kako isti nije bio dovoljno ozbiljan za kazneni udarac (VIDEO).

Plan Carla Ancelottija savršeno je funkcionirao, Real je stigao do relativno ranog vodstva i prepustio loptu Interu. Nerrazzuri su igrali hrabro, napadački, no, nisu uspjeli probiti čvrsti bedem jakog Reala.

Inter je jako dobru priliku imao početkom nastavka, no Barella za razliku od nedavnog Eura, ovaj put nije uspio matirati Thibaulta Courtoisa.

Vrlo blizu pobjedi Real je stigao u 63. kada je Nicolo Barella s poda šakom udario Militaa nakon jednog duela zbog kojeg je završio 'među reklamama'.

Crveni karton Barelle pogledajte OVDJE.

A pitanje pobjednika definitivno je bilo riješeno u 79. Ponovno je Modrić pokrenuo akciju, lopta je na kraju stigla do Marca Asensija koji je sjajno naciljao s ruba kaznenog prostora i pogodio za 2:0 vodstvo Madriđana.

Prekrasni pogodak Asensija pogledajte OVJDE.

Dvoboj između Šahtara i Šerifa na olimpijskom stadionu u Kijevu igrao se za prestiž. Ukrajinski predstavnik bio je sigurni zadnji, a Šerif sigurni treći i na proljeće će nastaviti svoj europski put u Europskoj ligi. Domaćini su poveli krajem prvog dijela preko Fernanda, dobro su stajali i u nastavku utakmice, činilo se da će doći do prve pobjede u ovogodišnjoj kampanji, a onda je Šerif ponovno sve iznenadio i pogotkom Bobana Nikolova u 93. stigao do svojeg sedmog boda u grupi!

Domaćini su se željeli osvetiti 'ruskom' Šerifu na poraz u prvom kolu, od prve minute uspostavili su apsolutnu dominaciju, a Šerif se, klasično, orijentirao na kontranapade. Šahtar je gostujući bunker slomio u 42. Fernando je sjajno primio loptu u suparničkom kaznenom prostoru, okrenuo je čuvare i zabio za 1:0 vodstvo Šerifa (VIDEO).

U nastavku je Šerif zaigrao puno otvorenije, no činilo se da Šahtar kontrolira susret, ukrajinski sastav je čak bio bliže drugom pogotku, a onda se u 93. ukazao Nikolov i iz blizine zabio za konačnih 1:1 (VIDEO).

Skupina D

Real Madrid - Inter 2:0

Šahtar - Šerif 1:1



Tagovi

Real MadridInterBesiktasSportingAjaxBorussia DortmundŠahtarŠerifLuka ModrićMarcelo Brozović

Ostale Vijesti