Action Images via Reuters/Paul Childs
Action Images via Reuters/Paul Childs

Kao prst i nokat: PSG navodno otvorio pregovore sa Zidaneom, Pochettino može slobodno u United

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 25.11.21. | 14:41

Čeka li nas velika rošada na zimu?

Ovo je vijest koja se nikako neće svidjeti navijačima Manchester Uniteda. Slavi Zizou, jedna od ozbiljnijih želj Manchester Uniteda kada je u pitanju pozicija trenera je korak bliže prelasku u PSG! No, nije baš sve tako sivo za Crvene vragove. Kako tvrdi čestp pouzdani Le Parisien, moglo bi doći do trampe, točnije, Pochettino bi mogao pronaći novi posao upravo na Old Traffordu.

Situacija je itekako kompleksna. U Manchesteru je jasno da je Michael Carrick, inače dosadašnji pomoćnik nedavno otpuštenog Solskjaera, samo privremeno rješenje prije nego što klub pronađe trenera koji će pokušati spasiti situaciju do kraja sezone kada će klub krenuti u pokušaj pronalaska trajnijeg rješenja. Puno imena se spominjalo u kontekstu privremenog i stalnog trenera, no čini se da nitko od kandidata koji se spominju u medijima nije dovoljno jako zagrizao za izazov koji nosi vođenje prve momčadi Crvenih vragova.

Zbog toga su članovi uprave kluba krenuli koncentrično širiti popis kandidata, a jedan od onih koji bi mogli biti pravi “fit" za United je upravo Mauricio Pochettino. Argentinski stručnjak je uogovorom vezan za PSG do ljeta 2023. godine, no kako je krenuo u avanturu s Neymarom, Messijem i društvom, teško da će dočekati kraj sezone. PSG je trenutno uvjerljivo prvi u prvenstvu no zato je jučerašnji poraz od Manecheter Cityja na Etihadu doveo u pitanje spremnost Pochettina da odvede zvijezdama ispunjenu svlačionicu do samog kraja, što je uostalom i glavni cilj za parišku momčad.

Kada govorimo o Ligi prvaka, jedno ime dominira kao najrelevantnije. Zinedine Zidane itekako dobro zna kako se osvajaju uhati trofeji pošto mu je s Realom tri puta zaredom pošlo za rukom popeti se na vrh Europe. Zidenea želi i Manchester United, no slavni Zizou nije trepnuo na poziv s Old Trafforda. Čini se da mu je PSG puno draža opcija. Pregovori između dva kluba su u tijeku, što širom otvara vrata mogućnosti da Pochettino preuzme United.

Ako ništa, izvrsno je upoznat s Premier ligom. Napravio je odličan posao sa Spusrima koje je uspješno vodio nekoliko sezona, no pitanje je je li spreman za kudikamo jači pritisak koji nosi svlačionica Crvenih vragova. Rezultata nema, neki igrači su nezadovoljni, a drugi izgledaju kao da im nije mjesto u svlačionici slavnog velikana. Iako je Pochettino ostvario bazične ciljeve, a to je prolaz skupine LP i čista dominacija u Ligue 1 nakon prošlogodišnjeg debakla u prvenstvu, čini se da mu igrači baš i ne vjeruju.

S druge strane, čini se da su u Unitedu spremni na jake kompromise jer dani polako idu, a ozbiljnih zainteresiranih kandidata jednostavno nema. Ova priča bi se trebala rasplesti za vrijeme zimskog prijelaznog roka kada će biti nešto jasnija slika postinutog u prvom dijelu prvenstva. Zidane ima pedigre, a Pochettino bi mogao dobiti posao na temelju najbolje ponude koja je na raspolaganju Unitedu.

 


Tagovi

Zinedine ZidaneManchester UnitedPSGMauricio Pochettino

Ostale Vijesti