Kane srušio Chelsea i nastavio golgeterski niz

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.01.19. | 22:53

Pobjeda Spursa u prvoj utakmici Liga kupa.

U prvoj utakmici osmine finala engleskog Liga kupa, Tottenham je na Wembleyu porazio gradskog rivala Chelseaja s minimalnih 1-0. Jedini pogodak na utakmici koji je Spursima omogućio dolazak na korak od četvrtfinala, postigao je Harry Kane.

Već u 5. minuti engleski je napadač sjajno zaprijetio Kepi Arrizabalagi. Ubacio je Kieran Trippier s desne strane, a Kane leđima okrenut golu, polu-škaricama gađa po sredini gola, ali španjolski vratar brani njegov pokušaj.

Chelsea je imao jalovu terensku inicijativu, a šok za Bluese stigao je u 25. minuti kada je Kane pobjegao obrani gostiju te ga je mladi Bask na vratima Chelseaja morao srušiti u svom kaznenom prostoru. Sudac Michael Oliver se konzultirao s VAR-om te opravdano dosudio jedanaesterac.

Engleski napadač sam je realizirao kazneni udarac neobranjivim udarcem u desni kut suparničkog vratara za 1-0. Bio je ovo 6. pogodak u isto toliko utakmica u svim natjecanjima 25-godišnjaka čime je izjednačio svoj najbolji golgeterski niz za Spurse koji je ostvario u studenom 2015. godine. Uz to, skupio je sveukupno 160 golova za Tottenham i drži 4. mjesto na vječnoj listi strijelaca.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">6 - Harry Kane has scored in each of his last six games in all competitions for Tottenham, equalling his best ever streak for the club (6 games between Oct-Nov 2015). Super.</p>&mdash; OptaJoe (@OptaJoe) <a href="https://twitter.com/OptaJoe/status/1082735336407662592?ref_src=twsrc%5Etfw">January 8, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">160 - Harry Kane is now the outright fourth highest goalscorer for Tottenham Hotspur. Climbing. <a href="https://t.co/Ri9nAnporn">pic.twitter.com/Ri9nAnporn</a></p>&mdash; OptaJoe (@OptaJoe) <a href="https://twitter.com/OptaJoe/status/1082736620695158785?ref_src=twsrc%5Etfw">January 8, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Pokušali su zaprijetiti momci Maurizija Sarrija u dva navrata preko N'Goloa Kantea, te preko mladog Calluma Hudson-Odoija te rastrčanog Edena Hazarda, ali nisu to bile dovoljno izgledne šanse. Najbolju je propustio stoper Christensen koji je promašio zicer u 59. minuti. S druge strane Kane je imao još nekoliko više, ili manje, izglednih prilika, ali rezultat se nije mijenjao do kraja utakmice.

Chelsea je odigrao puno bolje drugo poluvrijeme, ali lopta nije ulazila u gol. Treba dodati da je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić u igru ušao u 75. minuti umjesto Rossa Barkleya.

Uzvrat je na rasporedu za dva tjedna na Stamford Bridgeu.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Harry KaneLiga kupCallum Hudson-OdoiMateo Kovačić

Ostale Vijesti