Kamikaze i Bijeli Vukovi teško do pobjede, domaćini SP-a sigurni

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 09.01.19. | 18:54

Zaključeno je prvo kolo razigravanja po skupinama.

Danas su odigrane posljednje tri utakmice na prvenstvu Azije kojima su kompletirani dvoboji prvog kruga. Reprezentacija Japana, koja je na turnir došla s dosta izmiješanom reprezentacijom teže od očekivanog svladala je Turkmenistan koji je na poluvrijeme otišao s prednosti od 1:0.

No, Kamikaze su u razmaku od 15 minuta zabile tri pogotka i riješile pitanje pobjednika. Rezultat je preokrenuo napadač Werdera Yuya Osako, a treći pogodak zabio je veznjak Groningena Ritsu Doan. Konačni rezultat (3:2 za Japan) postavio je Turkmenistanac Atayev udarcem s bijele točke.

U drugoj utakmici dana Oman je dominirao protiv Uzbekistana, imao je 60 posto vremena loptu u svojim nogama i 18 udaraca na suparnički gol, no „bliskoistočna Barcelona“ ostala je bez boda. Uzbekistan je došao u vodstvo preko Akhmetova u 34., a izjednačio je Al Ghasani u 72. Ipak, Bijeli Vukovi, kako je naziv reprezentacije koju vodi poznati Hector Cuper, uspjeli su doći do tri boda pogotkom Shomurodova u 85. iz tek trećeg udarca u okvir.

U posljednjoj utakmici dana, domaćin Svjetskog prvenstva 2022. Katar nadigrao je i zasluženo slavio protiv Libanona s 2:0. Oba pogotka na utakmici pala su u nastavku, a zabili su ih Hisham i Abdulla.

Prvenstvo Azije, srijeda:

Japan – Turkmenistan 3:2
Uzbekistan – Oman 2:1
Katar – Libanon 2:0

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

Prvenstvo Azije

Ostale Vijesti