Susana Vera/Action Images
Susana Vera/Action Images

Kalinić: „Jurić je zahtjevniji od El Chola, a ozlijedio sam se jer sam u Splitu trenirao samostalno“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 12:05

Bivši hrvatski reprezentativac uskoro bi trebao biti 100% fit, a otkrio je i kad bismo ga opet mogli gledati na zelenim travnjacima.

Nikola Kalinić ovog je ljeta Atletico Madrid talijanskim prvoligašem iz grada Romea i Julije. Na prvi pogled, mnogi bi ostali itekako začuđeni njegovom odlukom da karijeru nastavi u Veroni iako ima važeći ugovor s jednim od najvećih španjolskih, a samim time i svjetskih klubova, ali činjenica da je pao u drugi plan i da za njega nije bilo mjesta u sastavu El Chola natjerala ga je da promjeni sredinu.

Dugo se pisalo o Bešiktašu, turski mediji uvjeravali su kako je cijeli posao gotova stvar, ali Kalinić se u konačnici vratio u Italiju gdje je prije odlaska u Atletico igrao za Fiorentinu i Milan.

Iako je odmah postao najplaćeniji igrač Verone (1,5 milijuna eura po sezoni), Kalinić nije imao sigurno mjesto u početnih 11. Njegova kvaliteta nije sporna, ali jednostavno nišanske sprave nisu bile do kraja namještene pa je tako ove sezone u 12 nastupa u Serie A zabio tek jedan pogodak.

33-godišnjak već neko vrijeme ima velikih problema s ozljedom mišića, liječnička služba nije mogla procijeniti kad bi se mogao vratiti u trenažni proces, ali u posljednjem intervjuu za Gazzettu dello Sport Kalinić je istaknuo kako bi uskoro trebao biti 100% fit.

„Sad sam dobro, mislim da bih trebao biti spreman za Cagliari. Imamo još 10 utakmica u prvenstvu, sve što imam dat ću za dres Verone. Izgubili smo tri utakmice zaredom, ali da budemo iskreni Milan i Atalanta su top momčadi i to su pokazali. Ostaje žal za porazom od Sassuola jer smo zaslužili više. Bodovna razlika od onih momčadi koje su sad na mjestima koje vode u Europsku ligu nije velika, ali tek kad se i matematički spasimo mi ćemo biti mirni i tek onda ćemo razmišljati gdje bismo mogli završiti na kraju sezone“, rekao je Nikola Kalinić u razgovoru za poznatu Gazzettu dello Sport.

„Kakav je Jurić bio kao igrač. Odlučan i mirne glave, baš kao i trener. Kod njega se radi naporno, zahtjevniji je od Simeonea, a on je uz Jurića i Gattusa, najzahtjevniji trener s kojim sam surađivao.“

Kalinić nije bio na raspolaganju Ivana Jurića više od mjesec dana zbog ozljede mišića.

„Trenirao sam samostalno u Splitu i zbog toga sam više izložen ozljedama. Kad se nakon toga reintegriraš u momčad nije lagano biti na sto posto. Kondicija se ne vraća momentalno, za to treba vremena, ali sad bi sve trebalo biti u redu po tom pitanju i to je najvažnije.“

Bivši hrvatski reprezentativac otkrio je kako se povremeno čuje s trenerom s kojim je surađivao u Fiorentini.

„I dalje sam u dobrim odnosima sa Sousom iz dana provedenih u Firenci. On me nazvao da mu kažem što mislim o Poljaku Dawidowiczu kojem je sad postao izbornik. Odlazak Pranedllija s klupe Fiorentine? To je njegova privatna odluka, mislim da to svi moraju poštivati. On je čovjek koji drži do moralnih vrijednosti.“


Tagovi

Ivan JurićHellas VeronaVeronaDiego SimeoneNikola KalinićGazzetta dello Sportintervju

Ostale Vijesti