Kakvo je prvenstvo odigrao Pau Gasol? Ovakva dominacija nije viđena od 1989. i Dražena Petrovića

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.09.15. | 10:42

Pau Gasol je zasluženo osvojio titulu MPV-a sinoć završenog Eurobasketa u kojem je svoju Španjolsku vodio do trećeg naslova europskog prvaka.

Koliko je Gasol dominirao i bio najbolji igrač cijelog prvenstva, pokazuje i trenutak kada ga je Sergio Scariolo izvadio iz finala svega minutu prije kraja. Do tada prema Španjolcima prilično neprijateljski nastrojena francuska publika Gasola je ipak nagradila velikim pljeskom kojeg je potpuno zaslužio.

Sjajno je ostvariti ovaj uspjeh u ovom razdoblju moje karijere. Nakon svega što je ova momčad, a i ja pojedinačno ostvario, iznimno sam ponosan na ove titule, posebno na momčadsku, ali i na ovu MVP-a“, izjavio je 35-godišnji centar Chicago Bullsa nakon utakmice.

Gasolu je ovo druga MVP titula na europskim prvenstvima. Najbolji je bio i prije šest godina kada je imao prosjek od 18,7 koševa, 8,3 skokova i 2,2 blokade po utakmici. No, na ovom Eurobasketu je pak bio dominantniji. Prosječno je postizao 25,6 koševa te imao 8,8 skokova, 2,9 asistencije i 2,3 blokade. Imao je sjajnih 56,3% šuta za sva poena i nevjerojatnih 66,7% za tricu (pogodio 10 od 15 pokušaja). Takvu dominaciju jednog MVP-a Eurobasket nije vidio još od 1989. i Dražena Petrovića koji je tada imao 30 koševa u prosjeku. Doduše, Dirk Nowitzki je 2005. imao prosjek od 26,1 koša, 10,6 skokova i 1,9 blokadu, ali on Njemačku ipak nije uspio dovesti do zlata. Bolja u finalu je bila Grčka.

„Volim igrati, volim ovu igru. Još uvijek imam veliku strast prema košarci, a igranje za Španjolsku je nešto uistinu posebno, nešto u čemu iznimno uživam. Lijepo je učiniti ljude sretnim, a to se događa kada igrate za reprezentaciju“, rekao je Gasol.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Pau GasolEurobasketEurobasket 2015Španjolska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti