Kakve brojke: Modrić i Brozović rekorderi, od Perišića bolji samo Messi, tek pet reprezentacija svladalo Hrvatsku

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 17.12.22. | 18:45

Hrvatska je apsolutna nogometna senzacija.

Pazite sada ove brojke. U povijesti svjetskih prvenstava Hrvatska je odigrala 30 utakmica na svjetskim prvenstvima u nogometu. Ako pobjede nakon jedanaesteraca računamo kao pobjede Vatreni u povijesti mundijala imaju nevjerojatnih 17 pobjeda, četiri remija, i devet poraza. No, tih devet poraza Hrvatska je upisala od samo pet reprezentacija! Argentina je svladala Vatrene dva puta (1998. i 2022.), kao i Francuska (1998., 2018.), Meksiko (2002. i 2014.) i Brazil (2006. i 2014.). Peta reprezentacija koja je svladala Hrvatsku je Ekvador 2002., ujedno i jedina reprezentacija koja je Vatrene pobijedila samo jednom.

Koliko je to veliki podatak potvrđuju pobjede koje je Hrvatska upisala na svjetskim prvenstvima - Jamajka, Japan dva puta, Rumunjska, Njemačka, Nizozemska, Italija, Kamerun, Nigerija, Argentina, Island, Danska, Rusija, Engleska, Kanada, Japan, Brazil i Maroko.

Uz sve to, Hrvatska je u posljednja dva SP-a, odnosno posljednjih 14 utakmica, upisala samo dva poraza, od Francuske u finalu Mundijala 2018. i Argentine u polufinalu 2022.

Hrvatska je protiv Maroka, također, prekinula i jednu 'crnu' seriju. Naime, Vatreni su večeras zabili prvi pogodak na utakmici što se nije dogodilo od Islanda 2018., odnosno u prethodnih 10 utakmica!

A sada malo o individualnim uspjesima naših Vatrenih. Ivan Perišić sjajno je asistirao Gvardiolu za prvi pogodak utakmice na Maroku, čime je stigao do treće asistencije na Mundijalu u Kataru uz gol kojeg je zabio Brazilu. Tim asistom Perišić je sudjelovao u 11 pogodaka na posljednja tri svjetska prvenstva, a od tog učinka bolji je samo onaj Lea Messija koji je na posljednja tri turnira sudjelovao kod 16 golova.

Uz sve to, granitni dvojac hrvatske veze, Luka Modrić i Marcelo Brozović su dva igrača koji su ostvarili najviše puta vratili loptu u hrvatski posjed, a koji su odigrali više od 1000 minuta na mudnijalima.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti