Action Images
Action Images

Kako su igrali: Petković uvjerljivo najbolji, prati ga Oršić

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.02.21. | 21:27

Sjajna partija napadača Modrih

Dinamo je slavio u Rusiji s 3:2 protiv Krasnodara, a susret je obilježila briljantna igra Brune Petkovića koji je zabio dva gola i pokrenuo akciju za treći.

Specijalizirana stranica za nogometnu statistiku WhoScored.com dala je svoje ocjene izvedbi igrača na prvoj Dinamovoj utakmici protiv ruskog Krasnodara u 1/16 finala Europske lige.

Najbolje ocijenjeni igrač susreta uvjerljivo je napadač Modrih Bruno Petković s 9.7, a nije ni čudo s obzirom na prikazanu igru večeras. Dva puta je Dinamo dovodio u vodstvo, a kod pobjedničkog zgoditka nanizao je pet igrača Krasnodara i otvorio prostor Ivanušecu za asistenciju Atiemwenu.

Sljedeći najbolje ocijenjeni igrač na susretu je Mislav Oršić s dvije asistencije i ocjenom 8.8. Krilni napadač Dinama bio je stalna napast po vrata Krasnodara, a njegovi driblinzi izluđivali su obranu ruske momčadi.

Treći na ovom popisu je Ivanušec s ocjenom 7.6, a prate ga strijelac pobjedničkog gola Atiemwen i Ademi s 7.2. Ivanušec je sudjelovao u skoro svim napadima i asistirao za pobjedu, a u igri ga je u 78. minuti zamijenio Franjić koji je za prikazano dobio ocjenu 6.1. Jakić je držao čvrstinu u sredini terena i zaradio ocjenu 7.1, a Lovro Majer je zamijenjen u 64. minuti i za odigrano je dobio 6.6.

Unatoč grešci kod prvog gola, mladi stoper Dinama Joško Gvardiol dobio je ocjenu 7.1, a u obrani Modrih najveću ocjenu 7.3 zaradio je Lauritsen. Ristovski je dobio solidnih 7.0 dok je Theophile zbog čestih ispadanja u drugom poluvremenu ocijenjen sa samo 6.5.

Kod domaćih najbolje je ocijenjen strijelac i asistent napadač Marcus Berg s 8.0, a slijedi ga strijelac drugog gola Krasnodara Claesson s 7.1 te Kaio s 7.2. Ostatak ekipe je potonuo u prosjek pa su s najnižom ocjenom 6.1 ocijenjena tri igrača među kojima i vratar Gordov. Iako je primio tri gola, u nekoliko navrata je spašavao rusku momčad pa time njegova ocjena nije niža.



Ostale Vijesti