KAKO SU IGRALI: Kane briljirao, mladi Hrvat zaradio dobru ocjenu, slab doprinos s klupe

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 18.11.18. | 17:06

Poraz Hrvatske i pad u ligu B Lige nacija.

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je na Wembleyu od domaćina Engleske rezultatom 2-1. Izabranici Garetha Southgatea bili su puno bolja momčad u prvom poluvremenu kada su ostvarili nekoliko izglednih prilika, dok je najopasniju od strane Vatrenih promašio Ante Rebić kada je loptu poslao preko gola, unatoč činjenici što je Jordan Pickford previše 'izletio' sa crte i ostavio nabranjena vrata.

Ipak, Kramarić je zabio za vodstvo Hrvatske u 57. minuti te smo se ponadali prolasku u polufinale Lige nacija. Međutim, nakon što je Marcelo Brozović uprskao priliku za povećanje vodstva, Gordi Albion preko Jessea Lingarda prvo stiže do izjednačenja u 78. minuti – na asistenciju Harrya Kanea – da bi se sedam minuta kasnije napadač Tottenhama i sam upisao u listu strijelaca i donio Engleskoj prvo mjesto u skupini.

Što se hrvatskih nogometaša tiče, prema specijaliziranom portalu WhoScored, najbolje ocijenjen je Marcelo Brozović (ocjena (7.7), a nisu razočarali ni asistent Nikola Vlašić (7.4), strijelac Kramarić (7.3) te Luka Modrić (7.0).

I Lovre Kalinić je zaradio vrlo dobru ocjenu (7.4), a podbacili su Ivan Perišić (6.0) i Ante Rebić (6.1) koji je igru napustio početkom drugog dijela. U istom rangu su ocijenjeni gotovo svi obrambeni igrači, ne računajući Šimu Vrsaljka (6.9) koji je napustio igru zbog ozljede nakon 25 minuta igre.

Treba primijetiti da smo imali nešto slabiji doprinos s klupe za pričuve. Unatoč bitnoj ulozi u Kramarićevom golu, Josip Brekalo je zaradio ocjenu (5.7), Marko Rog – koji je igrao posljednjih 15 minuta – dobio je ocjenu 5.9, a solidnu partiju odigrao je Antonio Milić na lijevom boku kada je Vrsaljko bio primoran izaći iz igre (6.9).

Kod Engleza, najbolji je bio Harry Kane koji je dobio ocjenu 8.1, a drugi najbolji osjenjeni je drugi strijelac, Jesse Lingard (7.7). Pristojne ocjene zaradila je cijela posljednja linija Engleza predvođena Johnom Stonesom (7.5).

Ocjene prema portalu WhoScored:

Lovre Kalinić – 7.4

Tin Jedvaj – 6.4

Domagoj Vida – 6.1

Dejan Lovren  - 6.2

Šime Vrsaljko – 6.9

Marcelo Brozović – 7.7

Luka Modrić – 7.0

Ivan Perišić – 6.0

Nikola Vlašić – 7.4

Andrej Kramarić – 7.3

Ante Rebić – 6.1

Marko Rog – 5.9

Josip Brekalo – 5.7

Antonio Milić – 6.7

(Foto: Reuters/WhoScored)


Tagovi

Nikola VlašićMarcelo BrozovićJosip BrekaloAntonio MilićHarry KaneHrvatska nogometna reprezentacijaEngleska nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti