Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Kako je Bišćan izazvao pomutnju: "Znao sam da ćete me to pitati, pamtim jednu pobjedu na Poljudu! Koju? Pronađite sami!"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.04.23. | 15:30

Igor Bišćan nije nikad s Dinamom pobijedio Bijele u Splitu, nije ni kao trener imao tamo uspjeha, ali ipak smo riješili zagonetku koju nam je zadao

Igor Bišćan, kao igrač, nikad nije pobijedio na Poljudu. Nije bio u momčadima Dinama, koje su tamo slavile, iz raznih razloga, ali tako se poklopilo. Bilo je to i pitanje na presici prije odlaska prema Poljudu, Bišćan se nasmijao i odgovorio:

"Znao sam da ćete to pitati i spremio sam se. Skoro ste u pravu, ja pamtim jednu pobjedu na Poljudu. A koja je to bila, neću vam otkriti, istražite sami", nasmijao se dobro raspoloženi Bišćan i zadao težak posao medijskim kroničarima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Aha, možda sa Samoborom?", pitao je netko.

"Ne, sa Samoborom smo izgubili 2:1, mislim:"

Nije pobijedio ni kao trener Rijeke, s Panathinaikosom, Olimpijom i Liverpoolom nije nikad niti igrao protiv Hajduka. Niti s Rudešom, kad je bio na klupi tadašnjeg drugoligaša. Osim, možda u nekoj prijateljskoj utakmici?

"Ne, ne, radi se o službenoj utakmici, pobijedio sam na Poljudu. Ništa, malo se pomučite.", kazao je i otišao bez rješenja, ostavio zagonetku u zraku.

Oglas

UŽIVO Hajduk - Dinamo


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Ali, naravno, iskopali smo, zajedničkim novinarskim snagama, važući ponovno svaku njegovu riječ. Nije nijednom rekao da je pobijedio Hajduk, već da je 'pobijedio na Poljudu'. I došli smo do rješenja rebusa, Bišćan je na Poljudu slavio u dresu U21 reprezentacije, protiv Portugala 1999. u kvalifikacijama za Euro. Naši su u Portugalu poraženi 0:2, tim je rezultatom u korist Hrvatske završio i taj poljudski sraz, igrali su se produžeci. A tamo je Hrvatska zabila još jedan gol i s konačnih 3:0 plasirala se na U21 Euro. S Bišćanom je u momčadi bio Ivan Leko, današnji trener Hajduka.

Eto, malo i zabave prije derbija, kao dokaz da je u Maksimiru, dan prije utakmice, koja može potvrditi prvaka, atmosfera opuštena i pozitivna, Bišćan, koji se inače rijetko smije u javnim nastupima, Zagreb je napustio pozitivnog raspoloženja.



Tagovi

Igor BišćanGNK DinamoHajdukHNLHrvatska nogometna ligaDerbi

Ostale Vijesti