REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Kako će PSG izgledati pod Luisom Enriqueom? (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 09.07.23. | 20:38

Dolazak Španjolca na mjesto Christophea Galtiera trebalo bi, vjeruju u Parizu, donijeti ipak malo mira.

Nikoga previše ne čudi kako su u Parizu siti živopisnog vrtloga - raznoraznih škakljivih situacija - koji se pred njihovim očima odvijao proteklih mjeseci, pa stoga vlasnik PSG-a Nasser Al-Khealifi poziva na „okretanje nove stranice u klupskoj povijesti“.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Samo kratki podsjetnik na sve ono što se odvijalo na Parku Prinčeva: osvojena je 11. ligaška titula, Liga prvaka se nije osvojila, budući da je PSG eliminiran u osmini finala i to je rezultatski ocijenjeno kao – podbačaj. Zatim su se Neymar, Marquinhos i sportski direktor Luis Ocampos pokoškali u svlačionici. Lionelu Messiju je odrezana dvotjedna suspenzija nakon što je propustio trening i zaputio se na neodobren put u Saudijsku Arabiju. Navijači su protestirali i pred njegovom i pred Neymarovom kućom, tražeći da se pokupe iz kluba, što je, konačno, Messi i učinio.

Kylian Mbappe je, pak, poslao otvoreno pismo klubu u kojemu ističe kako nema namjeru potpisati novi ugovor pa se sada u klubu s njim natežu oko toga da ga ipak potpiše ili ekspresno seli na transfer-listu.

Ukratko, u PSG-u je vladao pravi cirkus.

No, dolazak Luisa Enriquea na mjesto Christophea Galtiera trebalo bi, vjeruju u Parizu, donijeti ipak malo mira.

A osim njega, u klub je stigao i Lucas Hernandez iz Bayerna za 45 milijuna eura, ali on je samo jedan od mnogih igrača koji su već doselili na parišku adresu. PSG se ojačava na svim pozicijama kako bi si dao novu priliku za osvajanje klempavog pehara. Doduše, nemoguće je nadoknaditi odlazak Messija, pa su u Parizu odlučili zaoštriti konkurenciju na svim pozicijama kako bi se pojačala kompetitivnost u momčadi i kako se PSG-u više ne bi ponavljao stav „lako ćemo“.

Stoga su, osim Hernandeza, u klub stigli i Interov Milan Škriniar koji je stigao kao slobodan igrač, tu je i donedavni član Reala Marco Asensio koji je isto došao kao slobodan igrač, zatim Kang in Lee iz Mallorce te Manuel Ugarte iz Sportinga za 60 milijuna eura.

Spominju se i još neka imena, što znači da PSG i dalje ima namjeru biti aktivan na nogometnoj tržnici. No PSG-u i dalje ostaje isti problem kakav je imao i lani, njegovo ime je Kylian Mbappe. Kada bi Mbappe ostao u Parizu, to bi onda već bila ozbiljna stvar za klub, iako već duže vremena nateže živce širokoj nogometnoj javnosti svojim ponašanjem.

Ostane li Mbappe, onda će Enrique u rukama imati jako potentnu momčad koja će biti debelo pokrivena na svim pozicijama pa će na njemu biti da to sve garnira i usuglasi ega skupocjene pariške družine.

Ovako na prvu, Enrique bi mogao posegnuti za dosadašnjim sustavom Parižana 4-3-3, a i on ga je često koristio kada dok je sjedio na klupi Barcelone i španjolske nogometne reprezentacije. Obrana je dobila znatni boost u vidu Škriniara i Hernandeza, ali to Enriqueu daje i brojne opcije za slaganje obrambenog reda. Veza je zasigurno osvježena potentnim Ugarteom, dok bi Messijevu poziciju na desnom krilu trebao zauzeti Asensio. U ovoj varijanti, kada su na terenu i Asensio i Neymar i Mbappe, PSG bi igrao bez klasičnog centarfora, ali to su igrači pariškog sastava ionako igrali veći dio prošle sezone pod Galtierom.

PSG (4-3-3): Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Škriniar/ L. Hernandez, N.Mendes - Vitinha, Ugarte, Verratti - Asensio, Mbappe, Neymar.



Tagovi

PSGLuis EnriqueKylian MbappéNeymarLionel Messi

Ostale Vijesti