Kakav posao Dinama: Leipzig će za svaki nastup Gvardiola u HNL-u plaćati pravo malo bogatstvo

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.09.20. | 09:04

Odlično ugovoren posao.

Transfer Joška Gvardiola u Leipzig je dogovoren. Dinamu ide 16 milijuna eura fiksne odštete, ali Nijemci su bili široke ruke kada su bonusi u pitajnu. 

Naime, Gvardiol ostaje u Dinamu na posudbi sigurno do zime, a možda i do kraja sezone, a Leipzig će svaki nastup mladog stopera u HNL-u honorirati sa 70 tisuća eura, saznaju Sportske novosti. 

Nije tu ništa čudno jer je i njemačkom klubu u interesu da mladić ima minutažu i mjesto za razvoj, a ovako će motivirati Dinamo da ne zapostave igračak ojeg su već utržili. Taj će se bonus isplatiti samo za one utakmice u kojima Gvardiol upiše 45 minuta, a ako ostane do kraja sezone i nastupi u svim dvobojima, Dinamo bi za 31 utakmicu inkasirao čak dva milijuna i 170 tisuća eura. 

Nadalje, ako se Modri plasiraju u Eruopsku ligu, tamo će za svaku utakmicu u kojoj odigra 45 minuta, Gvardiol priskrbiti klupskoj blagajni 100 tisuća eura. Pored toga, jednom kada pređe u Leipzig, za svaku sezonu koju s njima provede u Ligi prvaka, Dinamo će dobiti po 300 tisuća eura, a na sve to još ide i 20 posto od sljedećeg transfera. 

Konačan je to epilog ljetne borbe za potpisom najveće mlade zvijezde hrvatskog nogometa. Za 18-godišnjeg Gvardiola prvo je Lille ponudio 10 milijuna eura, što su Modri bez problema odbili. No, onda se pojavio Marcelo Bielsa koji slaže paklenu momčad u Leedsu. Na koncu je njegova ponuda stigla do čak 22 milijuna eura, ali bez opcije da Gvardiol ostane u Dinamu do zime ili kraja sezone.

Leipzig je tu opciju ubacio u posao, a i puno je pogodnija sredina za razvoj mladog talenta od Leedsa koji je tek ušao u surovi ritam Premier lige. Uostalom, tamo će Gvardiol imati i odbor za doček u vidu Danija Olma, što je sigurno bio još jedan od faktora koji su presudili u korist bogatog njemačkog sastava.

(foto: Igor Kralj/Pixsell)

 


Tagovi

Joško Gvardiol

Ostale Vijesti