Reuters
Reuters

Kakav peh - tek stigao u Romu iz PSG-a, a na treningu slomio nogu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.08.22. | 10:26

Propustit će veliki dio sezone i, dakako, svjetsko prvenstvo u Kataru.

Kakav peh! Nemamo što drugo napisati na vijest koja stiže iz Italije. Georginio Wijnaldum slomio je kost potkoljenice (tibiju) na treningu Rome svega dva tjedna nakon što je u Vječni grad stigao iz PSG-a, na jednogodišnju posudbu uz mogućnost otkupa ugovora.

Nakon što je Roma ovog ljeta kao slobodne igrače dovela Paula Dybalu, Nemanju Matića i Mile Svilara, a za Zekija Celika je plaćena odšteta Lilleu u iznosu od sedam milijuna eura, dolazak Wijnalduma na posudbu bila je 'šećer na kraju' sjajnog Rominog prijelaznog roka u kojem su još uspjeli zadržati Lorenza Pellegrinija, Nicola Zaniolu i Tammyja Abrahama. No, Wijanldum se teško ozlijedio svega dva tjedna nakon što je stigao iz PSG-a te će morati propustiti veliki dio sezone kao i Svjetsko prvenstvo koje će se krajem godine održati u Kataru.

Wijnaldum je, podsjetimo, krenuo igrati nogomet u Feyenoordu, još prije 11 godina prešao je u PSV, a četiri godine kasnije preselio je u Newcastle za 20 milijuna eura. Samo jedna sezona na St. James' Parku bila je dovoljna da ga kupi Liverpool u kojem je proveo pet godina. Prošlog ljeta kao slobodni je igrač prešao u PSG, iako je ranije sve dogovorio s Barcelonom. U Parizu je upisao 38 nastupa, zabio je tri gola i upisao četiri asistencije, no postao je prekobrojan te je prešao na posudbu u Romu.

Za Vučicu je debitirao u prvom kolu, odigrao je posljednjih 12 minuta na gostovanju kod Salernitane (1:0 pobjeda Rome), a u večerašnjem dvoboju protiv Cremonesea na Olimpicu ga, dakako, neće biti. (nr)

(1.35) Roma (5.80) Cremonese (12.0)

Serie A, 2. kolo

Subota, 20. kolovoza

Torino – Lazio        0:0

Udinese – Salernitana      0:0

Inter – Spezia         3:0

Sassuolo – Lecce    1:0

Nedjelja, 21. kolovoza

Empoli – Fiorentina          0:0

Napoli – Monza     4:0

Atalanta – Milan    1:1

Bologna – Verona 1:1

Ponedjeljak, 22. kolovoza

Roma – Cremonese          18.30

Sampdoria – Juventus     20.45

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

RomaItalijaGeorginio Wijnaldum

Ostale Vijesti