ALEXANDER HASSENSTEIN/Action Images
ALEXANDER HASSENSTEIN/Action Images

Kakav peh: Portugalca su ovog ljeta pratili RB Leipzig i Barcelona, a sad je teže povrijedio koljeno

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.08.21. | 09:16

Stradao je meniskus, pred njim je poduža pauza.

Ako je netko u karijeri vidio kako je to biti na vrhu i na dnu, i to oboje potpuno opravdano, onda je to Renato Sanches. 23-godišnji Portugalac netko je za koga bi mnogi pomislili da nogomet igra već 'sto godina', a glavni razlog tome je taj što je on kao 18-godišnjak ostvario veliki transfer u Bayern Munchen nakon što je prethodno odradio fantastičan Euro kojeg je njegov Portugal u konačnici i osvojio.

Bavarcima ne nedostaje novaca, ali nisu skloni razbacivanju. Ipak, kad je Renato Sanches bio u pitanju, 35 milijuna eura koliko je za njega tražila Benfica su platili bez da su trepnuli.

Nije se najbolje snašao, prilagodba je dugo trajala i vidjelo se kako to nije onaj Sanches kojem se na Euru 2016. godine divio cijeli svijet. Prvo je odradio jednu posudbu u Swanseau, a onda ga je otkupio Lille u ljeto 2019. godine za 20 milijuna eura. Bavarci su tako izgubili puno više od 15 milijuna eura (trogodišnja primanja Sanchesa), a Portugalac je odlazak u Lille vidio kao svoj novi početak. Iako, 'novi početak', i to za nekog tko ima samo 23 godine, zvuči pomalo smiješno…

No, baš to je ono što je trebalo Sanchesu. Lille je trebao playmakera, Portugalac sredinu u kojoj svaki njegov potez neće biti pod povećalom i gdje jedan poraz ne znači 'kraj svijeta'. Na sjeveru Francuske skrojila se fantastična momčad, a Sanches je bio ona spona da sve funkcionira. Nije se stavljao u prvi plan, u potpunosti se podredio momčadi, a sve to vidjeli su i drugi europski velikani koji su ovog ljeta 'bacili oko' na njega.

Barcelona i RB Leipzig dva su kluba koja su ga ozbiljnije pratila, ali budući da Lillu nije žurba prodavati, oni su 'odugovlačili'. Samo ovog ljeta su od izlaznih transfera zaradili 50 milijuna eura, a u prethodne tri sezone na njihov je bankovni račun 'kapnulo' 320 milijuna eura. 

Sanches je trebao biti novi Osimhen ili Pepe, ali to će malo pričekati jer su iz kluba javili kako je Portugalac ozlijedio meniskus te mu radi toga predstoji dulja pauza. Transfera, stoga, neće biti ovog ljeta, ali to ne znači da Sanches neće jednog dana postati još jedan od igrača kojeg će se rado u klubu sjetiti. Kako suigrači i navijači, baš tako i oni koji brinu o financijskoj slici aktualnog prvaka Francuske.


Tagovi

Renato SanchesLillenogometni transferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti