XINHUA/PIXSELL
XINHUA/PIXSELL

Južna Koreja nanijela prvi poraz Skočiću u 16. utakmici na klupi Irana, Abedzedeh darivao (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.03.22. | 14:31

Son je zabio za vodstvo, da bi onda Gwon postavio konačan rezultat.

Reprezentacija Južne Koreje svladala je Iran u devetom kolu Skupine A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Bila je to utakmica bez posebnog značaja budući da su obje reprezentacije već osigurale plasman na SP, ali je Južna Koreja ovim rezultatom preskočila Iran na prvom mjestu skupine. Obje reprezentacije očekuje još jedna utakmica, s tim da Japan u Saitama Areni dočekuje Vijetnam, dok Iranu u goste stiže Libanon.

Draganu Skočiću ovo je bio prvi poraz otkako je preuzeo je Iran. U prvih 15 utakmica upisao je nestvarnih 14 pobjeda i jedan remi, a sad je po prvi put osjetio kako je to izgubiti utakmicu na čelu iranske reprezentacije.

Domaćina je u vodstvo doveo Son u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela. Iako njegov udarac nije bio loš, za istog najviše može zahvaliti iranskom vrataru Abedzedeh koji je praktički poklonio pogodak zvijezdi Tottenhama.

Prvo i drugo poluvrijeme bili su dijametralno suprotni. U prvih 45 minuta vidjelu smo tek četiri udarca od kojih je jedan bio u okvir gola, dok su u nastavku i jedni i drugi igrali puno ofenzivnije. Južna Koreja je pucala 10 puta, Iran šest, ali do pogotka Skočićevi izabranici ipak nisu uspjeli doći.

Kasnije će ispostaviti da je konačan rezultat već u 63. minuti postavio Gwon, 32-godišnji stoper Ulsana koji se nikad nije okušao na europskom kontinentu već je cijelu igračku karijeru proveo u Aziji (Južna Koreja, Japan, Kina).

Zanimljivo, bio je ovo prvi poraz Dragana Skočića nakon više od dvije godine. Posljednji put njegova je momčad poražena 1. veljače 2020. godine kad je vodio Sanat Naft, a tad ih je minimalnim rezultatom u gostima svladao iranski velikan Persepolis.


Tagovi

Južna KorejaIraniranska nogometna reprezentacijaJužnokorejska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti