Juventini, uživajte: Dvije klupske legende potpisuju nove ugovore

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.04.20. | 16:11

Stara dama još minimalno godinu dana ostaje u društvu dva velika gospodina.

Prema Romanovim saznanjima, obojica će dobiti mogućnost produžiti ugovor na godinu dana te bi im on tako trajao do posljednjeg dana lipnja 2021. godine.

Chiellini i Buffon su legende Juvenutasa, a iako su najbolje igračke (odnosno vratarske) godine iza njih, nema nikakve sumnje da su još uvijek u stanju biti od velike pomoći u redovima najtrofejnijeg talijanskog kluba.

Buffon je u Juve stigao prije skoro 20 godina. Točnije, član Stare dame postao je u ljeto 2001. godine kada je za njega plaćena odšteta u iznosu 52,88 milijuna eura čime je dugo vreman bio najaplaćeniji golmanu povijesti nogometa. Osvojio je praktički sve što se osvojiti moglo (osmi Lige prvaka), a 2017. godine proglašen je za nogometaša godine u Italiji. Sezonu 18./19. proveo je u redovima PSG-a gdje je skupio 17 nastupa u svim natjecanjima, nakon čega se ipak odlučio za povratkom „doma“. Dodajemo još kako popularni Gigi ima uvjerljivo najviše nastupa za reprezentaciju Italije (čak 176), a preostala šestorica nogometaša koji se zajedno s njim nalaze u „društvu 100“ su Fabio Cannavaro (136/2), Paolo Maldini (126/7), Daniele De Rossi (117/21), Andrea Pirlo (116/13), Dino Zoff (112) i Giorgio Chiellini (103/8).

Osim Buffona svoj potpis na novi ugovor trebao bi staviti i potonji iz „kluba 100“, Giorgio Chiellini. Ovaj 35-godišnjak rodom iz Pise u Torino je stigao prije 15 godina, a Juve ga je otkupio od Fiorentine za skromnih 7,7 milijuna eura. Iako je u početku bio osporavan zbog nešto grublje igre, Chiellini se s vremenom prometnuo u jednog od lidera obrane Juventusa, a u potpunosti zaslužuje i da ga se nazove klupskom legendom. Za Staru damu je ukupno odigrao 509 utakmica u svim natjecanjima, a u listu strijelaca se upisao 36 puta.

 

 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Giorgio ChielliniGianluigi Buffon

Ostale Vijesti