Juve prokockao dva gola prednosti pa ga bek spašavao od poraza (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.07.20. | 23:45

Može li Sarrijeva momčad zakomplicirati praktički riješeno prvenstvo?

Nogometaši Juventusa odigrali su "ludu" utakmicu u sklopu 33. kola na gostovanju kod Sassuola. Jedna od najzanimljivijih momčadi Serie A, ne toliko rezultatski koliko estetsko-taktički, ugostila je aktualnog prvaka i potencijalno im zakomplicirala praktički već riješenu obranu titule prvaka.

U utakmici punoj uzbuđenja, domaćini su odigrali 3:3 s Torinezima i ponovno podgrijali priču o krizi momčadi Maurizija Sarrija i potencijalnom "isklizavanju" titule prvaka iz ruku. Iako se čini jako teško mogućim, do kraja je ostalo još pet kola. Ali, krenimo redom.

Već do 12. minute, Stara je dama imala dva gola prednosti - dvostruki asistent Miralem Pjanić uposlio je prvo Danila (5'), a potom i Gonzala Higuaina za, činilo se, mirnih 2:0.

 

 

 

 

Da neće ovaj posao biti tako lak za goste pokazao je Filip Đuričić koji je na astitenciju Francesca Caputa poentirao za smanjenje zaostatka do kraja poluvremena.

 

 

A potom u drugom dijelu, u svojevrsnom blitzkriegu momčadi Roberta De Zerbija. Asistent kod prvog gola Caputo (54'), a prije toga Domenico Berardi (51') koji mu je asistirao za gol doveli su Sassuolo do preokreta.

 

 

 

 

Ipak, u konačnici su do boda u ovoj utakmici 'Bianconere' dovela dvojica bekova - nakon prvog goal Danila, gol za bod postigao je Alex Sandro koji je preuzeo kapetansku vrpcu tijekom utakmice.

 

 

Srećom po Juventus, njihov kiks nije iskoristio Lazio koji je kiksao četvrtu utakmicu zaredom, ali je bar ovog puta upisao bod. Torinezi pet kola prije kraja imaju sedam bodova prednosti nad drugoplasiranom Atalantom i osam nad Rimljanima, dok drugi rimski klub - Roma -  korača prema plasmanu u Europsku ligu.

Vrijedi spomenuti kako u sljedećem kolu Juventus dočekuje Lazio, zatim relativno lagani suparnici Udinese, Sampdoria, Cagliari te u zadnjem kolu Roma u Torinu.

Spomenimo i da je "Vučica" večeras pobijedila Jurićevu Veronu rezultatom 2:1 i tako pobjegla Napolitancima i Milanu na četiri boda prednosti. Vrijedi još spomenuti pob na gostovanju u Lecceu 3:1.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Filip ĐuričićDomenico BerardiFrancesco CaputoAlex SandroDanilo

Ostale Vijesti