SARAH MEYSSONNIER/Action Images
SARAH MEYSSONNIER/Action Images

Juve ne gubi vrijeme: Ronaldo je 'bivši', radi se na dovođenju Keana i Icardija!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.08.21. | 17:26

Ako se sve ovo ostvari, nema sumnje da će ljetni prijelazni rok 21/22. biti jedan od najboljih svih vremena!

Izgleda kako je potpis Cristiana Ronalda za Manchester United samo pitanje dana, možda i sata. Legendarni Portugalac vraća se, ako ne dođe do novog ogromnog obrata, na Teatar snova, ali sve to nije pretjerano uznemirilo čelnike Juventusa koji već sad planiraju dovesti dva velika pojačanja kao odgovor na odlazak dosadašnje prve zvijezde momčadi.

Naime, kako javlja dobro obavješteni Romeo Agresti, inače novinar Goala, Juventus je već u pregovorima za dovođenjem dva napadača – Moisea Keana i Maura Icardija.

Kean je dijete Juventusa, a nakon jednogodišnje posudbe u PSG-u, ovog se ljeta vratio u Everton koji ga je u ljeto 2019. godine doveo iz Juventusa za 27,5 milijuna eura. Talijanski reprezentativac se prethodnih tjedana spominjao u kontekstu mogućeg prelaska u Inter koji je njega navodno vidio kao idealnu zamjenu za Romelua Lukakua, ali izgleda kako je interes Juventusa puno ozbiljniji i konkretniji.

Osim 21-godišnjaka rodom iz Vercellija, grada na pola puta između Torina i Milana koji je dao sedmerostrukog prvaka Italije, Pro Vercelli. Danas se ovaj nekoć slavni klub nalazi u Serie C, a zanimljivo je kako Kean nikad nije igrao za spomenuti klub, čak ni kao dijete.

Ove je sezone talijanski napadač skupio jedan nastup za Everton u Premier ligi, a Rafa Benitez na njega gleda kao drugog napadača budući da je u vrhu napada neprikosnoven Dominic Calvert – Lewin.

No, to nije sve. Osim Keana, Juve u svoje redove želi dovesti i nekadašnjeg kapetana Intera Maura Icardija. On je dolaskom Messija u potpunosti pao u drugi plan, iako je u početku sezone zabijao u pobjedama protiv Troyesa i Strasbourga.

Usprkos dobrom startu, Icardi narednih mjesec dana neće biti na raspolaganju svojem sunarodnjaku Pochettinu budući da je slomio šaku, ali sve to ne koči čelnike Stare dame da krenu u realizaciju ovog transfera. Ne treba naglašavati da je dolazak Messija popriličan udarac na klupske financije, a da budu 'u zelenom' morat će nešto i prodati. Jedna od prodaja trebao bi biti baš Icardi.

Bilo kako bilo, u Juventusu očito ne očajavaju radi činjenice da je Ronaldo 'bivši', a u slučaju da se navedena dva transfera ostvare, Stara dama bi bila jednako snažna kao i da je Ronaldo ostao u klubu. Ako ne i snažnija…


Tagovi

Cristiano RonaldoMoise KeanMauro IcardiJuventusnogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti