Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Jurica Buljat ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 12:58

Iskusni stoper vratio se u Hrvatsku.

HNK Zadar nedavno su preuzele dvije HNL ikone, Želimir Terkeš postao je glavni trener, a pomoćnik mu je postao Dragan Blatnjak. Poslije osnaživanja stručnog stožera na red je, izgleda, došao i kadar jer je novi igrač kluba postao iskusni bivši hajdukovac Jurica Buljat.

Nekadašnji igrač Hajduka te nekoliko inozemnih klubova ima dva nastupa za seniorsku reprezentaciju, a svoju profi karijeru započeo je upravo u svom novom klubu.

„Drago mi je da ću zaigrati u majici HNK Zadar. Nakon što sam igrao širom Europe, pa i izvan nje, došao je trenutak i za povratak. Istina, bilo je nekih međunarodnih ponuda koje mi nisu odgovarale, a u ovom trenutku sam procijenio da je za mene i za moju obitelj najbolje da sam doma,“ rekao je Jurica Buljat za stranicu HNK Zadra.

Iskusni stoper s iskustvom igranja u Izraelu, Njemačkoj, Bugarskoj i Ukrajini, u HNL-u je zadnje igrao u Interu 2019. godine, a u Zadar je stigao iz Saudijske Arabije, gdje je bio od siječnja prošle godine.

„Nedavno sam preselio obitelj iz Zadra u Zemunik gdje se naše četvoro djece osjeća sjajno, slobodni kao ptice na grani, na čistom zraku. Od Zemunika do Zadra na trening i na utakmice dođem za 15 minuta,“ rekao je i dodao:

„Sa Želimirom Terkešom i Draganom Blatnjakom sam nekoć igrao, poznajemo se izvrsno, a poslije otvorenih razgovora s Damirom Kneževićem, predsjednikom kluba, zaključio sam da su klupske namjere pozitivne, da postoje zdrave ambicije i jasna vizija. Na koncu, vjerujem da svojim iskustvom mogu pomoći u realizaciji jednoga od ciljeva, to je plasman u treću ligu. Dugoročno, HNK Zadar treba i može doseći 1. HNL i istodobno kvalitetno raditi s mladima. Koliko sam informiran radit će se i na nogometnoj infrastrukturi tako da se nogomet može pravilno razvijati.“

U Zadru bi mogao zaključiti igračku karijeru i već zna što će raditi poslije:

Da, čim prije upisat ću se među polaznike trenerske akademije. U igračkoj karijeri nakupilo se puno iskustva, učio sam od niza vrsnih trenera i imam ambiciju i sam baviti se tim zvanjem. Nogomet je moj život,“ podvukao je.



Tagovi

Jurica Buljat

Ostale Vijesti