REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Jurić: "Ubija nas manjak postignutih pogodaka, a kod sudaca imam osjećaj da sude sa sve manjim guštom"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.03.24. | 15:38

Hrvatski trener će utakmicu protiv Napolija pratiti s tribina

Pomalo je fascinantno da se Torino Ivana Jurića nalazi na 10. mjestu Serie A kad se uzme u obzir da su u 27 kola postigli svega 25 pogodaka. Toro je momčad koja igra 'najčvršći' nogomet u Italiji, na prste jedne ruke mogu se nabrojati njihove utakmice ove sezone u kojima je bilo tri ili više pogodaka, a ovog petka ih očekuje ogled protiv aktualnog prvaka Napolija s kojim će otvoriti 28. kolo Serie A.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jurića, zanimljivo, neće biti na klupi, u prošlom kolu protiv Fiorentine (0-0) je zaradio isključenje pa će ogled protiv Napolija na Diego Armando Maradoni voditi njegov dugogodišnji asistent Matteo Paro (40).

"Moram zahvaliti Italianu i direktoru Fiorentine", rekao je Jurić pa dodatno pojasnio svoje riječi:

"Oni razumiju da nemam ništa protiv njih osobno, baš kao ni protiv Fiorentine. Na utakmici sam reagirao emotivno. Prema meni su se ljudi iz Viola ponijeli poput gospode. Moram neke stvari naučiti, promijeniti. Ne smijem si dozvoliti da odem preko neke granice. Suspenzija? Sasvim normalna stvar, čak sam i dobro prošao. Prvo sam dobio upozorenje, potom isključenje. Sve u redu."

Utakmicu protiv Napolija sudit će Daniele Orsato...

"Ineče ni ne gledam tko sudi, a kad me pitate o VAR-u, ja sam njegova pristaša. Sve se analizira danas... Nekako imam osjećaj da suci sude sa sve manjim guštom. Gledajte, mi griješimo, isto tako i oni. Svi se moramo smiriti."

Što se tiče utakmice protiv Napolija, Torino nema ulogu favorita, ali aktualni prvak je svjestan da ih čeka težak ogled.

"Manjak postignutih pogodaka nas ubija. Jednostavno moramo više zabijati. Mi igramo dobar nogomet, ali nam u napadu nedostaje 'ono nešto' s čime bismo lakše došli do većeg broja pobjeda i bodova."

Utakmica protiv Napolija na rasporedu je u petak. 8. ožujka, s početkom u 20.45 sati. Spomenimo kako će Torinu za ovaj ogled nedostajati Ricci (crveni karton), Lovato, Ilić te Schuurs (ozljeda), dok će tek na dan utakmice hrvatski strateg doznati može li računati na usluge Vojvode. Kod domaćina su svi prvotimci na 100 posto, a jedina dvojica koja propuštaju utakmicu zbog ozljeda su Cajuste i Ngonge. (I.A.S.)




Tagovi

Ivan JurićTorinoSerie ANapoli

Ostale Vijesti