JENNIFER LORENZINI/Action Images
JENNIFER LORENZINI/Action Images

Jurić sve traženiji: Hrvat na meti još jednog poznatog kluba

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 23.03.21. | 14:35

Nakon Napolija, još jedan klub uključuje se u utrku za Hrvatom.

Obzirom na sve informacije koje kolaju nogometnim kuloarima, Ivan Jurić najtraženije je trenersko ime u Italiji.

Naime, aktualni trener Verone - koja unatoč limitiranom budžetu i dalje konkurira za europske pozicije - od talijanskog prvoligaša stvorio je pravog dark horsea, odnosno, kluba koji svakom može poremetiti računicu, što su ove sezone nerijetko radili.

To je Jurića dovelo pod povećalo uprave Napolija koja očito nije zadovoljna rezultatom kojeg je u klubu ostvario Gennaro Gattuso te mu već neko vrijeme 'naglas' traže zamjenika.

Međutim, poznati talijanski list danas Tuttosport donosi priču o tome kako se milijarder na klupi Viola, Rocco Commisso, dvoji između nekoliko imena - Maurizio Sarri iskusno je ime talijanskog nogometa s međunarodnim pedigreom. Gennaro Gattuso je također ime koje se spominjalo upravo u kontekstu nezadovoljstva uprave Napolija, dok je Jurić treće ime koje navodi, u talijanski nogomet poslovično dobro upućeni Tuttosport.

Bit će zanimljivo pratiti ovu trenersku transfer trakavicu u Italiji, obzirom da se na nekim mjestima spominje interes Lazija i njegova šefa Claudia Lotita za hrvatskim trenerom, budući da je produženje ugovora s Inzaghijem očito stvar na koju se u Rimu više ne računa preozbiljno. Obzirom da i Aurelio De Laurentiis gleda u smjeru Verone, još uvijek je neznano koji će od utjecajnih talijanskih nogometnih čelnika privoliti Jurića na dolazak. Ali da je hrvatski stručnjak svojim 'predstavama' na klupi Hellas Verone kupio interes moćnih šefova iz Calcija, postaje jasno i najvećim laicima.


Tagovi

FiorentinaIvan JurićLazioNapoliGennaro GattusoClaudio LotitoAurelio De Laurentiis

Ostale Vijesti