REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Juranović hladan kao špricer izveo panenku, Vlašić asistent, Ćaleta-Car zatresao svoju mrežu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 25.11.21. | 20:37

Hrvatski stoper je zabio nesretno

Peto kolo grupne faze Europske lige otkrilo je koga bi mogli očekivati u nokaut fazi ovog natjecanja. Dinamo je na Maksimiru s Genkom odigrao 1:1 i idućem susretu s West Hamom im samo treba remi za novo proljeće u Europskoj ligi.

Svoje uloge u današnjim utakmicama imali su i Hrvati, a krećemo od para iz skupine H u kojoj je i zagrebački klub. Bečki Rapid dočekao je engleski West Ham na svom terenu i ostao bez bodova u pobjedi londonskog kluba s 2:0. Dugo su Englezi lomili Austrijance, a onda se otvorilo u 40. minuti.

Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić je primio loptu na lijevoj strani i ubacio na vrh peterca, a najviši u skoku bio je Yarmolenko koji je glavom pospremio u mrežu za 1:0.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Strijelac prvog gola u drugoj minuti sudačke nadoknade pada u kaznenom prostoru nakon duela s Maximilianom Hofmannom, a sucu Sergeyu Ivanovu ne preostaje drugo nego pokazati na 11 metara. Prema bijeloj točci uputio se Mark Noble i zakucao loptu u mrežu za 2:0.

Nepogrješiv u jedanaestercima nastavlja biti hrvatski desni bek Josip Juranović. Njegov Celtic gostovao je kod Bayer Leverkusena gdje su . Domaći su poveli u 16. minuti kada je Andrich bio najviši na Wirtzovom ubačaju iz kornera.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Gosti su za izjednačenje čekali priliku do 40. minute. Jota je ubacio u kazneni prostor, a Hradecky je išao boksati loptu iz kaznenog prostora i nokautirao Furuhashija. Sudac Tasos Sidiropoulos je odlučio konzultirati se s VAR-om, a nakon pregleda snimke pokazao je na bijelu točku.

Izvođenje penala preuzeo je dosad nepogrješivi Josip Juranović kojem je ovo bio treći gol za Celtic i treći s bijele točke.

Pogodak Juranovića pogledajte OVDJE.

U drugom dijelu kombinacijom Furuhashi – Jota Celtic preokreće utakmicu. Japanac je asistirao u 56. minuti za Portugalca koji zabija za 1:2. Strijelac prvog gola na susretu izjednačio je u 82. minuti kada je probušio Harta kroz noge. Samo pet minuta kasnije domaćini su vratili vodstvo s početka utakmice, a strijelac je bio Diaby.

Manje sreće od Vlašića i Juranovića imao je hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car. Njegov Marseille je gostovao u Istanbulu kod Galatasaraya gdje je poražen s 4:2.

Domaći su poveli golom Cicaldaua u 12. minuti, a u 30. minuti uslijedio je nesretan trenutak za Vatrenog. Kutlu je ušao u kazneni prostor i na drugoj stativi tražio Diagnea, a loptu je zakačio Ćaleta-Car i prevario svog vratara.

Autogol Ćalete-Cara pogledajte OVDJE.

Na 3:0 za Turke je u 65. minuti povisio Feghouli, a Marseille je smanjio preko Milika u 70. minuti koji prvo promašio penal i odmah pogodio iz odbijanca. Galata je povisila na 4:1 preko Babela u 83. minuti, a dvije minute kasnije Milik smanjio na 4:2.

REZULTATI 5. KOLA EUROPSKE LIGE:

Grupa A

Brondby – Lyon (21:00)

Rangers – Sparta Prag (21:00)


Grupa B

PSV – Sturm Graz (21:00)

Monaco – Real Sociedad (21:00)


Grupa C

Spartak Moskva – Napoli 2:1

Leicester – Legia (21:00)


Grupa D

E. Frankfurt – Antwerp (21:00)

Olympiacos – Fenerbahče (21:00)


Grupa E

Lokomotiv Moskva – Lazio 0:3

Galatasaray – Marseille 4:2


Grupa F

Crvena zvezda – Ludogorec 1:0

Midtjylland – Braga 3:2


Grupa G

Bayer Leverkusen – Celtic 3:2

Betis – Ferencvaroš 2:0


Grupa H

Dinamo – Genk 1:1

Rapid Beč – West Ham 0:2



Tagovi

Josip JuranovićDuje Ćaleta-CarNikola Vlašić

Ostale Vijesti