Jurica Galoić/PIXSELL
Jurica Galoić/PIXSELL

Jovičić za Germanijak: "Nikada nije bolja atmosfera a lošiji rezultati"

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 08.10.22. | 08:01

Iskusni branič priznaje kako nikada nije svjedočio takvom kontrastu dobre igre i malo osvojenih bodova kao što je slučaj Gorice u ovoj sezoni

Malo tko bi rekao da će Gorica i Rijeka u 12. kolu HNL-a igrati derbi začelja! Riječ je o dvije momčadi koje su godinama sinonim za konstantu u domaćoj ligi, koji solidno posluju, nemaju nekih velikh problema s financijama i načelno su izuzetno primamljive sredine za nogometaše. Međutim, negdje je pošlo po zlu…

“Evo, baš smo pričali između sebe u svlačionici kako nikada nije bila bolja atmosfera u momčadi, a lošiji rezultati”, javio se Aleksandar Jovičić, jedan od najiskusnijih u redovima prvoligaša iz Velike Gorice. Kao takav je zapravo idealan sugovornik da nam detektira što je problem s ovom momčadi Gorice.

“Mislim da je faktor sreće odigrao veliku ulogu. U nekim utakmicama smo bili toliko dominantni i bolji od protivnika a na kraju napuštali travnjak bez bodova. Trebali smo u prvom poluvremenu rješavati utakmice, mi na koncu izgubimo. Protiv Dinama dobijemo gol u završnici a tijekom utakmice smo u najmanju ruku ravnopravni. Osijeku stvorimo četiri ili pet prilika po onom vremenu, na koncu primimo gol i izgubimo. Evo, ne znam što reći osim da imamo peh”, procjena je ovog braniča koji smatra kako bi s bodovima koje su prosuli Gorica bila sigurno u sredini ako ne i pri vrhu ljestvice. O onim sudačkim procjenama nismo previše.

(2.30) Gorica (3.30) Rijeka (3.15)

“Nemam tu što za reći jer će ispasti kao alibi. Ako su suci kažnjeni od svoje organizacije nakon grešaka na štetu Gorice, onda to dovoljno govori samo za sebe”, reći će Jovičić koji je ipak priznao da nikada nije doživio penal kakav mu je suđen u Šibeniku nakon duela s Delićem.

“Ako je i bilo kontakta, on je bio toliko minimalan da ga nisam niti osjetio. Ja sam izmicao nogu, on je počeo padati. Ma ne bih htio to komentirati, svima je sve jasno”.

Jovičić je član Gorice od ljeta 2018., i kao takav je jedan od iskusnijih u svlačionici.

“Kad sam ja kao 95. godište jedan od starijih onda je jasno kakvu mladost imamo u svlačionici i tim više mi je žao što nam sreća okreće leđa. Teško je mladima i neiskusnima objasniti zašto nema bodova a mi stvarno dobro igramo. Teško je meni to shvatiti, kako ne njima. I onda se uvuče neki strah i manjak samopouzdanja. Dugo sam u HNL-u i nikada nisam svjedočio takvom kontrastu igre i osvojenih bodova”.

Unatoč tome, optimizam ne napušta Jovičića i njegove suigrače.

“Nema šanse da potonemo. Nedostaje nam neki okidač, ta neka jedna pobjeda koja bi mogla biti prekretnica. Evo, neka dođe u nedjelju”, poželio je naš sugovornik koji ima silan respekt prema Rijeci i nogometu s Rujevice. U najavi nam povlači paralele s Goricom.

(2.30) Gorica (3.30) Rijeka (3.15)

“Oni su loše ušli u prvenstvo kao i mi. Promijenili su trenera, evo to smo i mi napravili. U prvoj utakmici smo odigrali 1:1 i siguran sam da dolaze s ciljem da se na nama počnu izvlačiti iz crne serije. Dosta su pomladili momčad”, analizira Jovičić. Na našu konstataciju kako na Rujevici muku muče s ozljedama i kartonima, samo je odmahnuo rukom.

“To je klasičan mač s dvije oštrice. Daš priliku mladima i oni se razlete po terenu i postaju neugodni. Siguran sam da će to biti zanimljiva utakmica iz koje ćemo mi izaći kao pobjednici. Treba nam se vratiti negdje za sve one dobre stvari za koje nismo nagrađeni”, reći će igrač Gorice koji je već šestu godinu član HNL-a. Bio je u Slaven Belupu, Istri i sada Gorici. Rekao nam je da se odlično osjeća u Velikoj Gorici u kojoj se sasvim udomaćio.

“Zaista se osjećam kao kod kuće. Stekao sam puno prijatelja ovdje, kćer će uskoro u vrtić. Supruga je dobila državljanstvo, ja sam u postupku dobivanja. U Gorici imam sve što je potrebno za jedan miran i lijep obiteljski život”.

Sve osim bodova…

“Ma doći će i oni. Ne brinem se niti malo. Kada ćemo se najmanje nadati, lopta će nas nagraditi i vratiti nam sve. Treba biti optimist i uvijek gledati pozitivno”, zaključio je branič Gorice.

HNL, 12. kolo

Petak, 7. listopada

Lokomotiva - Šibenik, 18.00

Subota, 8. listopada

Hajduk - Varaždin, 19.05

Istra 1961 - Dinamo - odgođeno

Nedjelja, 9. listopada

Slaven Belupo - Osijek, 15.00

Gorica - Rijeka, 17.10

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Aleksandar JovičićHNK GoricaHNK RijekaHNL

Ostale Vijesti