Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Još jedan igrač Osijeka odlazi u klub kojeg su ove sezone izbacili iz Europe, Gojak na izlaznim vratima Fradija

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.09.23. | 13:31

Njegova nova momčad je ove nedjelje imala 2-0 vodstvo protiv Ferencvarosa, ali su u konačnici primili šest pogodaka od aktualnog prvaka i tako upisali težak poraz

Mađarski ZTE nije najbolje otvorio novu sezonu. Najblaže rečeno. Nakon što su iz Europe ispali od Osijeka koji je prvo slavio na domaćem trenu s 1-0, a onda i u gostima s 2-1, u prvenstvu su u šest kola upisali čak pet poraza uz jednu pobjedu, onu protiv MTK-a iz Budimpešte.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

S tri osvojena boda od maksimalnih 18 smjestili su se na pretposljednje mjesto OTP Bank lige, a slabiji od njih je samo Mezokovesd koji je dosad skupio tek jedan bod. Prije tri dana svoje su redove osnažili s hrvatskim napadačima Josipom Špoljarićem i Antonijom Manceom, ali oni im nisu bili od pomoći da u ogledu s aktualnim prvakom ostvare pozitivan rezultat. Iako, nakon 20-ak minuta djelovalo je kako će se njihova sreća okrenuti…

Igrala se 19. minuta kad je Mim zabio za 2-0, s tim da je domaćina u vodstvo doveo baš Mance kojem je to bio debitantski nastup u novom klubu. No, već do poluvremena su gosti uspjeli okrenuti preko Varge (27., 37) i Traorea (38.), baš kao što su i u drugom dijelu nastavili s napadačkom rapsodijom kad su golove zabijali opet Varga (51.) koji je tako kompletirao hat-trick te Traore (86.) i Zachariassen (90.).

Ferencvaros privremeno vodi Csaba Máté dok se ne pronađe zamjena za otpuštenog Stanislava Čerčesova. Kao potencijali nasljednik navodio se Goran Tomić, ali te glasine su se posljednjih dana ipak smanjile.

U Ferencvarosu trenutno nema hrvatskih nogometaša, a jedini ex HNL predstavnik je Amer Gojak koji je jednom nogom na izlaznim vratima kluba budući da je ove sezone upisao tek dva nastupa za klub, od kojih nijedan nije bio u prvenstvu.

Kod ZTE-a je pak situacija drugačija. Osim Špoljarića i Mancea u klubu je i Zoran Lesjak, još jedan bivši igrač Osijeka, a njih trojica su ujedno i jedini igrači koji su osjetili čari HNL-a.

No, odabranom društvu uskoro će se priključiti još jedan igrač koji je bio član Bijelo-plavih. Riječ je o Grku Stefanos Evangelou koji je prije dva i pol mjeseca potpisao ugovor s Osijekom (trenirao je nešto dulje), a već sada seli u Mađarsku.

Inače, Glas Slavonije piše da se od potencijalih pojačanja spominje stoper Adane Jovan Manev, baš kao što uprava kluba navodno nije odustala od Frana Brodića koji igra briljantno u dresu Varaždina te ove sezone u šest utakmica ima isto toliko postignutih pogodaka.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

ZTEMađarskaStefanos EvangelouOsijeknogometni transferi

Ostale Vijesti