Action Images/John Clifton
Action Images/John Clifton

Još jedan Bacuna u Championshipu: Slaven Bilić doveo iskusnog veznjka za nastavak sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.12.22. | 18:47

Njegov mlađi brat Juninho je igra standardno u veznoj liniji Birminghama zajedno s Bellinghamom i Hannibalom.

Budući da su se problemi kapetana Toma Cleverleyja pokazali puno ozbilnijima nego što se to prvotno mislilo, Slaven Bilić je za nastavak sezone odlučio dovesti jedno provjereno ime u sredini vezne linije s kojim je Watford potpisao ugovor do ljeta 2023. godine. Riječ je o nekadašnjem mladom reprezentativcu Nizozemske, a danas standardnom prvotimcu Curaçaoa, Leandru Bacuni, čiji mlađi brat Juninho već skoro godinu dana brani boje Birmingham Cityja.

Leandro Bacuna rođen je u Groningenu, a u istoimenom klubu je i započeo igračku karijeru. Četiri je godine bio igrač Aston Ville, igrao je još za Reading i Cardiff, da bi onda ovog ljeta postao slobodan igrač. U Championshipu je skupio 188 nastupa, devet pogodaka i 11 asistencija, u Premier ligi 96 nastupa uz šest pogodaka i jedanko toliko asistencija, a iako je u mlađim uzrastima bio reprezentativac Nizozemske, od 2016.godine je standardni reprezentativac i povremeni kapetan Curaçaoa, malog otočića iz Južne Amerike koji je svojevremeno bio nizozemska kolonija.

Stariji brat Bacuna je dobro znan u engleskom nogometu, a osim pozicije središnjeg veznjaka, po potrebi može zaigrati i na mjestu desnog beka. Slaven Bilić je u 31-godišnjaku dobio provjereno rješenje do kraja sezone budući da mu je izbor središnjih veznjaka poprilično limitiran. Podsjetimo, Bilić je Watford preuzeo krajem rujna ove godine, a dosad je na klupi kluba koji je lani bio član Premier lige skupio šest pobjeda, dva remija i četiri poraza.

Watford se trenutno nalazi na petom mjestu Championshipa s osvojenih 34 boda nakon nešto manje od polovice sezone, a glavni cilj kluba je da na kraju osigura jednu od prve dvije pozicije s kojom bi izborio direktnu promociju u Premier ligu. Slavenu Biliću to je već jednom pošlo za rukom vodeći WBA te mnogi vjeruju da će to napraviti i ove sezone.

Zanimljivo, Watford nikad u svojoj povijest nije osvojio Championship, što je poprilično iznenađujuće budući da ih se u engleskoj voli nazivati ‘yoyo clubom’ (klub koji iz godine u godinu ulazi u viši rang natjecanja i onda iz njega odmah ispadne u niži rang natjecanja, op.a.). Bacuna će priliku za debi imati već u prvoj sljedećoj utakmici, a ona se igra već ove subote kad će Slaven Bilić u goste Huddersfieldu. Protiv spomenutog kluba Bilić je dosad u trenerskoj karijeri upisao dvije pobjede i jedan poraz, a pognute glave napustio je teren jedini put kad je bio na John Smith’s stadionu. (I.A.S.)



Tagovi

Slaven BilićWatfordChampionship

Ostale Vijesti