Jorge Sampaoli pregovara s dvostrukim prvakom svijeta

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.03.23. | 18:22

Ako prihvati posao, bit će mu to treća reprezentacija u karijeri.

Jedan od najosebujnijih trenera današnjice Jorge Sampaoli prije 10 dana dobio je otkaz na klupi Seville s kojom je u svojem drugom mandatu ostvario učinak od 13 pobjeda, šest remija i 12 poraza. Andalužane je ostavio na 14. mjestu Primere s tek dva boda više od zone ispadanja. Presudila mu je serija od tri poraza u posljednje četiri prvenstvene utakmice, kao i minimalni poraz u uzvratnoj utakmici osmine finala Europske lige od Fenerbahcea koji je, ipak, bio dovoljan da Sevilla izbori plasman u četvrtfinale.

Ipak, nije bio dovoljan da Sampaoli produži svoj boravak na klupi Seville, te je drugi put u svojoj karijeri napustio andaluzijski klub. Prvi put na Sanchez Pizjuan stigao je 2016. nakon što je s Čileom osvojio Copu Americu, a napustio ju je 2017. kako bi preuzeo reprezentaciju Argentine.

Gaučose je vodio na Mundialu u Rusiji, Hrvatska ga je 'isprašila' s 0:3, a Francuska izbacila u osmini finala. Nakon Argentine vodio je Santos, Atletico Mineiro, Marseille i Sevillu, da bi sada ponovno ostao bez posla.

No, kako stvari stoje, Sampaoli bi mogao preuzeti i svoju treću reprezentaciju u karijeri. Za njegove usluge zainteresiran je svjetski prvak iz 1930. i 1950. Urugvaj koji je na nedavnom Mundialu u Kataru zapeo u skupini nakon što je odigrao 'nulu' s Južnom Korejom, izgubio 0:2 od Portugala i s istim rezultatom svladao Ganu.

Nakon posrtaja na Mundijalu Diego Aloso je dobio otkaz, a u dvije nedavne prijateljske utakmice, protiv Japana (1:1) i Južne Koreje (2:1) reprezentaciju je vodio v.d. izbornika Marcelo Broli.


Tagovi

Urugvajska nogometna reprezentacijaJorge SampaoliArgentinska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti