REUTERS/Lukas Barth
REUTERS/Lukas Barth

João – neželjeno dijete: Bayern neće otkupiti sjajnog Portugalca koji je 'predvodnik pobune'

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 04.04.23. | 10:03

Novi trener ga je u derbiju protiv BVB-a u igru uveo tek u 79. minuti.

Thomas Tuchel nije mogao bolje započeti svoju avanturu na klupi Bayerna. U Der Klassikeru je svladao svoju nekadašnju momčad rezultatom 4:2, s tim da je pobjeda mogla biti i uvjerljivija da u završnici utakmice nije došlo do svojevrsnog opuštanja u redovima njegove momčadi.

Posljednjih 10-ak minuta je na terenu proveo i João Cancelo, sjajni portugalski bek koji je zimus stigao u klub na posudbu iz Cityja. Mnoge je ta posudba iznenadila, Cancelo je posljednjih godina kotirao kao jedan od najboljih igrača na svijetu na svojoj poziciji, ali čim ga se Guardiola odlučio 'tek tako' riješiti, odmah je postalo jasno kako Portugalac ima neki 'feler'. Sad je svima jasno i koji…

Čim ne igra, Cancelo digne nos i kreće s 'rovarenjem' protiv trenera. Iako je u Bayern tek nedavno stigao, o Nagelsmannu neće imati puno toga lijepoga za reći. On, navode strani mediji, je jedan od predvodnika bune u svlačionici, a toga su svjesni i čelni ljudi kluba. Braco Salihamidžić je navodno već odradio jednu rundu razgovora s Portugalcem ne bi li ga 'smirio', ali izgleda kako je to samo trenutno gaženje vatre.

"Dosta je emocija nakon utakmice. Nije to nikakav problem, normalno je da je neki igrač razočaran kada ne igra", rekao je Braco na temu Cancela koji je otkako je stigao u Bayern upisao svega 490 minuta na terenu (10 utakmica).

"Jako volim Cancela. Kvalitetan je igrač koji se ističe lijevom nogom, desnom nogom, dodavanjem... I više sam nego sretan što je on ovdje s nama. Treba nam! Uvjeren sam da ovdje može igrati na najvišoj razini i pomoći nam na taj način", rekao je poslije utakmice protiv BVB-a Thomas Tuchel, ali njegov 'PR-ovski' odgovor nije naišao na plodno tlo.

Cancela, za čiji bi se otkup ugovora trebalo platiti 70 milijuna eura, Bayern će na kraju sezone vratiti Građanima. Iako je bez imalo sumnje sjajan u svojem poslu, Cancelo je, na neki način, neželjeno dijete oko kojeg se dvije strane (Man City i Bayern) ne mogu dogovoriti. Posljednje se vrijeme sve više piše o njegovom mogućem transferu u Barcelonu, ali dojam je da bi i taj potencijalni posao mogao propasti ako se u Blaugrani krenu raspitivati o njegovim karakternim crtama.

U svakom slučaju, već sada je jasno da Cancelo iz Bayerna svakako odlazi. Nagelsmann, Tuchel ili netko treći, potpuno je svejedno, Portugalčeva uloga u Bayernu nije dobra i to se vjerojatno neće promijeniti. Šteta, jer igrački gledano, on sigurno može pomoći, ali izgleda kako su njegove ljudske osobine preveliki problem. Nije slučajno igrao za Inter, Juventus, Man City, a sada i Bayern, ali jednako tako nije ni slučajno da su ga se svi ti klubovi riješili…



Tagovi

Joao CanceloBayernHasan Salihamidžić

Ostale Vijesti