Action Images / Ed Sykes
Action Images / Ed Sykes

Jô, pa gdje si bio dosad? Brazilski napadač se priključuje hrvatskoj koloniji u Rumunjskoj

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.03.23. | 14:00

Za Seleção je skupio 20 nastupa i pet pogodaka, a posljednji angažman imao je u Saudijskoj Arabiji.

Rumunjskoj SuperLiga postala je omiljena destinacija hrvatskih nogometaša. Ove sezone ima ih 16, isto koliko omiljenih stranaca u skoro pa svakoj ligi svijeta, Brazilaca, a od tih 16 Hrvata njih čak šest trenutno su članovi Cluja. U Top 10 najvrjednijih igrača lige nalazi se i Gabriel Debeljuh, 26-godišnji napadač koji je u Rumunjsku stigao iz talijanske Serie D, da bi onda preko Hermannstadta došao do Cluja gdje ima ulogu jednog od glavnih igrača momčadi. Nažalost, Debeljuh je veći dio sezone proveo prilično udaljen od nogometnih travnjaka, popucali su mu ligamenti koljena, ali u skorije se vrijeme očekuje njegov povratak.

Debeljuhu u Cluju prave društvo Karlo Muhar, Lovro Cvek, Denis Kolinger, Anton Maglica i Karlo Bručić, a posljednje informacije iz Rumunjske govore kako će uskoro novi napadač kluba postati i nekadašnja nada Manchester Cityja, Brazilac Jô.

Ovaj stasiti napadač nikad nije do kraja uspio ispuniti svoj puni potencijal. Građani su ga u ljeto 2008. doveli iz CSKA Moskve za 24 milijuna eura, a kako se snašao na Otoku najbolje oslikava podataka da je nakon tri godine pušten da besplatno ode u Internacional. U karijeri je promijenio ukupno 12 klubova, posljednji angažman imao je u Saudijskoj Arabiji gdje se zadržao tek mjesec dana, da bi sada, nakon dva mjeseca 'mirovanja', odlučio pristupiti Cluju.

Za početak, Brazilac će potpisati ugovor do kraja aktualne sezone, a ako bude zadovoljio, suradnja se možda i produlji. Cluj je trenutno druga momčad rumunjskog prvenstva sa samo bodom manje od vodećeg Farula, a Jô bi trebao povećati konkurenciju u momčadi Dana Petrescua.

Svi Hrvati u rumunjskoj SuperLigi:

CFR Cluj - Gabriel Debeljuh (26), Denis Kolinger (29), Karlo Muhar (27), Lovro Cvek (27), Karlo Bručić (30), Anton Maglica (31)

FC Rapid 1923 – Marko Dugandžić (28), Ljuban Crepulja (29)

Universitatea Craiova – Ante Roguljić (26), Karlo Tomašec (18), Juraj Badelj (19)

FC Hermannstadt – Karlo Letica (26), Matko Babić (24)

Sepsi OSK – Adnan Aganović (35)

FC Arges – Antonio Jakoliš (31), Mario Zebić (27)

(I.A.S.)



Tagovi

ClujRumunjskaRumunjska prva liga

Ostale Vijesti